Foto: Chef Dejv
Tentokrát za vás vyřešíme legendární dilema ze slavného filmu Slavnosti sněženek. Kančí vás dnes naučíme s výbornou šípkovou omáčkou.
Suroviny
- 700 g kančího masa (plec, krk...)
- 2 cibule
- 3 mrkve
- 3 petržele
- celer (ve stejném množství jako mrkev a petržel)
- sádlo
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce švestkových povidel
- sůl
- pepř
- 200 ml suchého červeného vína
- čerstvý tymián
- vývar
- 3 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 lžičky pepře
- šípková zavařenina
Postup
Na sádle orestujeme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel celer, vše ve stejném poměru. Přidáme nakrájené kančí maso. Přidáme rajčatový protlak a švestková povidla, osolíme, opepříme. Zalijeme suchým červeným vínem, které necháme odpařit. Patří tam také divoké koření a pár větviček tymiánu. Zalijeme vývarem (zvěřinový, případně zeleninový, všechno lepší než voda :) a necháme táhnout asi 2 hodiny.
Když je maso měkké, dáme ho bokem, omáčku doděláme přidáním šípkové zavařeniny. Krátce provaříme a přecedíme na maso, necháme ještě chvilku zredukovat. Pokud byly šípky moc sladké, trochu citronu to spraví.
Dobrou chuť přeje Chef Dejv.
Kančí třikrát jinak
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Po přečtení článku jsem si vzpomněla na film Slavnosti sněženek. Myslivci: Se zelím! Myslivci z druhé vesnice: Se šípkovou!