11.jpg (91 KB)

Foto: Chef Dejv

Tentokrát za vás vyřešíme legendární dilema ze slavného filmu Slavnosti sněženek. Kančí vás dnes naučíme s výbornou šípkovou omáčkou.

Suroviny

  • 700 g kančího masa (plec, krk...)
  • 2 cibule
  • 3 mrkve
  • 3 petržele
  • celer (ve stejném množství jako mrkev a petržel)
  • sádlo
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • sůl 
  • pepř 
  • 200 ml suchého červeného vína
  • čerstvý tymián
  • vývar 
  • 3 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 4 lžičky pepře
  • šípková zavařenina

Postup

Na sádle orestujeme cibuli a nastrouhanou kořenovou zeleninu - mrkev, petržel celer, vše ve stejném poměru. Přidáme nakrájené kančí maso. Přidáme rajčatový protlak a švestková povidla, osolíme, opepříme. Zalijeme suchým červeným vínem, které necháme odpařit. Patří tam také divoké koření a pár větviček tymiánu. Zalijeme vývarem (zvěřinový, případně zeleninový, všechno lepší než voda :) a necháme táhnout asi 2 hodiny.

Když je maso měkké, dáme ho bokem, omáčku doděláme přidáním šípkové zavařeniny. Krátce provaříme a přecedíme na maso, necháme ještě chvilku zredukovat. Pokud byly šípky moc sladké, trochu citronu to spraví.

Dobrou chuť přeje Chef Dejv.

Kančí třikrát jinak

Kančí na celeru a čokoládě

33.jpg (87 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kančí kýta nadivoko

kyta1.jpg (73 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Kančí játra s jablky na grilu

111.jpg (87 KB)

Foto: Alena Kolaříková