DSC_9683.jpg (87 KB)

Když do sněhu postavíte malý stolek a na něj přenosný gril, uvidíte, že si tohle roční období pro grilování zamilujete.

Suroviny

  • cca 1 kg kančích jater
  • 6 kuliček jalovce
  • 10 kuliček pepře
  • 200 ml červeného vína
  • 3 jablka
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

DSC_9665.jpg (96 KB)

Postup

Kančí játra omyjte, osušte a nakrájejte na plátky široké asi 0,5 – 1 cm. V hmoždíři si rozdrťte nahrubo jalovec a pepř. Česnek nasekejte.
Okořeňte plátky jater, zalijte červeným vínem a překryjte misku potravinářskou fólií. Nechejte přes noc marinovat.

DSC_9674.jpg (140 KB)

Na druhý den si připravte čtverce alobalu. Jablka zbavte jadřinců a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.

Doprostřed každého čtverce dejte pár plátků jablek. Na ně položte plátek jater a přikryjte kousky cibule. Zabalte pečlivě do alobalu. Takto pokračujte, až máte hotové balíčky se všemi surovinami. Rozpalte gril a naskládejte na něj balíčky. Grilujte asi 20 – 30 minut. Podle toho jak máte silné plátky jater.

Podávejte s čerstvým chlebem nebo opečenými brambory. Játra solte až na talíři, před podáváním.

Dobrou chuť přeje Elly.

Zvěřina na našem magazínu

Srnčí paštika s portským a brusinkami

pastika2.jpg (101 KB)

Kančí kýta nadivoko

kyta1.jpg (73 KB)

Srnčí ragú s těstovinami

srnciragu.jpg (91 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková

Reklama