DSC_0006.jpg (87 KB)

Maso, pečené pomalu s celerem a cibulí, bude jemné a křehké. Zajímavě dochucená omáčka z něj udělá opravdovou pecku, kterou si opravdu zamilujete.

Suroviny

  • 600 g kančí kýty
  • 1 menší celer nebo 1/2 většího
  • 2 velké cibule
  • 50 g kvalitní hořké čokolády
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • sůl
  • pepř
  • pár lístků rozmarýnu
  • slunečnicový olej
  • libovolná příloha

DSC_0011.jpg (67 KB)

Postup

Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Celer nakrájejte na plátky.

Obojí společně opečte na pánvičce na plotně, na trošce oleje, pěkně dozlatova. Poté vsypejte do pekáče, ve kterém budete péct maso. 

Na uvolněné pánvičce opečte kančí kýtu vcelku, osolenou a opepřenou ze všech stran. Přidejte k celeru a cibuli do pekáče, ochuťte rozmarýnem, přiklopte víkem a pečte v troubě vyhřáté na 120 °C, dokud nebude maso měkké. 

Doba pečení záleží na tom, jaký velký kus kančí kýty máte. Ale bude to určitě nakolik hodin.

Měkkou kančí kýtu vyndejte z pekáče. Cibuli a celer dejte do mixéru, přidejte smetanu a rozmixujte dohladka. V horké omáčce nechejte rozpustit na kostičky nalámanou čokoládu. Ještě můžete společně pár minut provařit.

Podávejte s čím máte chuť. My jsme zvolili tarhoňu.

Dobrou chuť přeje Elly.

Po čokoládovém hlavním chodu i čokoládový dezert

Snadný čokoládový dort s malinami

malinovydort.jpg (95 KB)

Pěna z bílé čokolády

cokopena.jpg (79 KB)

Nejčokoládovější čokoládový cheesecake

X-20150527100711735.jpg (28 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama