Foto: Alena Kolaříková
Na ovocnou bublaninu můžete dát navíc také křupavou máslovou drobenku. S tou bude koláč ještě chutnější.
Suroviny
- 6 vajec
- 200 g cukru
- 150 ml slunečnicového oleje
- 150 ml polotučného mléka
- 450 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- ovoce podle sezony
drobenka
- 125 g másla
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek polohrubé mouky
Postup
Vejce vyklepněte do mísy robota a přidejte cukr. Vyšlehejte do nadýchané žluté pěny.
Do jedné odměrky si nalijte oleje a mléko. Vlijte do mísy a nakonec přidejte mouku, na ni nasypejte prášek do pečiva.
Připravte si plech o rozměru přibližně 30 x 40 cm. Vymažte trochou oleje a vysypejte polohrubou moukou. Na něj nalijte těsto. Do těsta dejte ovoce - celé jahody, rybíz, borůvky, kousky meruněk, broskví, švestek. Záleží na tom, co máte po ruce. Mimo letní sezonu můžete použít i mražené nebo kompotované ovoce.
Suroviny na drobenku smíchejte dohromady a drobenkou pokryjte celý povrch koláče.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 30 až 40 minut. Dokud drobenka nezezlátne.
Nechejte vychladnout a krájejte.
Dobrou chuť přeje Elly.
Další ovocné bublaniny
Foto: Lenka Mastešová
Třešňová bublanina s čokoládovými kolečky
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Mňam! Vyzkouším! :-)
Toto přece není bublanina, ale obyčejná litá buchta s ovocem.
Bublaninu peču často, ale stačí mi na to 3 vejce a místo mléka jedna šlehačka, do drobenky dávám cukr moučku.
Bublaninu peču taky ráda, drobenku nedávám, ale zkusím
6 vajec? Na buchtu? Protože bublanina to není, na tu se drobenka nedává.

Dělám často a ráda.
Naposledy s rybízem a malinami.
Bublaninu máme doma rádi. Peču podobnou.
tu udělám