DSC_8870.jpg (125 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Na ovocnou bublaninu můžete dát navíc také křupavou máslovou drobenku. S tou bude koláč ještě chutnější.

Suroviny

  • 6 vajec
  • 200 g cukru
  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 150 ml polotučného mléka
  • 450 g polohrubé mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • ovoce podle sezony

drobenka

  • 125 g másla
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 hrnek polohrubé mouky

Postup

Vejce vyklepněte do mísy robota a přidejte cukr. Vyšlehejte do nadýchané žluté pěny.

Do jedné odměrky si nalijte oleje a mléko. Vlijte do mísy a nakonec přidejte mouku, na ni nasypejte prášek do pečiva.

Připravte si plech o rozměru přibližně 30 x 40 cm. Vymažte trochou oleje a vysypejte polohrubou moukou. Na něj nalijte těsto. Do těsta dejte ovoce - celé jahody, rybíz, borůvky, kousky meruněk, broskví, švestek. Záleží na tom, co máte po ruce. Mimo letní sezonu můžete použít i mražené nebo kompotované ovoce.

Suroviny na drobenku smíchejte dohromady a drobenkou pokryjte celý povrch koláče.

Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C, přibližně 30 až 40 minut. Dokud drobenka nezezlátne.

Nechejte vychladnout a krájejte.

Dobrou chuť přeje Elly.

Další ovocné bublaniny

Zázračná jahodová bublanina

111.jpg (109 KB)

Foto: Lenka Mastešová

Třešňová bublanina s čokoládovými kolečky

2.jpg (136 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Lžičková bublanina s ovocem

3.jpg (85 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama