Bublaninu, kterou vidíte na fotografii, připravovalo bez pomoci dvanáctileté dítě. Zvládnou ji i vaše děti? Práce se lžícemi je pro děti pohodlná, raději počítají lžíce než váží na váze. Postup je také snadný a dětem bude vlastnoručně upečený koláč chutnat ještě více než ten od vás.
Suroviny
- 20 lžic polohrubé mouky
- 20 lžic mléka
- 10 lžic moučkového cukru
- 10 lžic rozpuštěné Hery
- 2 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 litr vyloupaných třešní
- 50 g koleček z mléčné čokolády Carla
![DSC_1586.jpg (106 KB)]()
Postup

Vejce prošlehejte s cukrem, až vznikne krémová pěna. Přidejte zbylé suroviny, kromě třešní a čokoládových koleček.
Nalijte do kulaté formy o průměru 30 cm, vymazané Herou a vysypané polohrubou moukou.
Nahoru nasypejte třešně a čokoládová kolečka.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne.
Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout.
Dobrou chuť přeje Elly.
Sladké dobroty na našem magazínu
Obrácený třešňový koláč s mandlemi
Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní
Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce
Nový komentář
Komentáře
Pekla jsem v sobotu...vynikající...
Dobrota.
Upeču, jen ještě musím počkat až uzrají třešně. Kolečka z čokolády jsou zajímavý nápad.
Vše vypadá dobře, ale nejvíce mě zaujaly "rychlé koláčky", které určitě vyzkouším.
Díky za recepty a inspiraci...
Mňam, lákavé, inspirující, díky
upeču bez dětí