DSC_1589.jpg (136 KB)

Bublaninu, kterou vidíte na fotografii, připravovalo bez pomoci dvanáctileté dítě. Zvládnou ji i vaše děti? Práce se lžícemi je pro děti pohodlná, raději počítají lžíce než váží na váze. Postup je také snadný a dětem bude vlastnoručně upečený koláč chutnat ještě více než ten od vás.

Suroviny

  • 20 lžic polohrubé mouky
  • 20 lžic mléka
  • 10 lžic moučkového cukru
  • 10 lžic rozpuštěné Hery 
  • 2 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 litr vyloupaných třešní
  • 50 g koleček z mléčné čokolády Carla

DSC_1586.jpg (106 KB)
Postup

Vejce prošlehejte s cukrem, až vznikne krémová pěna. Přidejte zbylé suroviny, kromě třešní a čokoládových koleček.

Nalijte do kulaté formy o průměru 30 cm, vymazané Herou a vysypané polohrubou moukou.

Nahoru nasypejte třešně a čokoládová kolečka.

Pečte v troubě předehřáté na 180 °C, 25 až 30 minut. Dokud povrch krásně nezezlátne.

Vyndejte z trouby a nechejte vychladnout. 

Dobrou chuť přeje Elly.

Sladké dobroty na našem magazínu

Obrácený třešňový koláč s mandlemi

tresnovykolac2.jpg (81 KB)

Jahodový dezert inspirovaný řeckou kuchyní

ku1.jpg (38 KB)

Rychlé koláčky

kola1.jpg (170 KB)

Zdroj fotografií: Alena Kolaříková, archiv redakce

Reklama