f0811b93fa1bb-blobid0.jpg

Soutěžící studenti se utkali v disciplínách přípravy jemného pečiva (pletená a skládaná vánočka) a koláčů, pečení běžného rohlíku a v neposlední řadě pšenično-žitného konzumního chleba. Odborná porota hodnotila dovednosti, manuální zručnost, nápaditost a originalitu zpracování soutěžních pekařských výrobků. Vítězkou se stala Kateřina Jiřina Dokoupilová ze Střední školy Brno Charbulova. Ta si kromě titulu Pekař roku 2025 junior odnesla trofej ve formě skleněného chleba a nezapomenutelný soutěžní zážitek.

Podpora pekařského řemesla má smysl

Soutěž Pekař roku junior se letos konala již po sedmadvacáté a proběhla tradičně pod záštitou Svazu pekařů a cukrářů v ČR. „Cílem naší juniorské soutěže je podpora mladých talentů a pekařského oboru jako takového. Velmi nás těší, že již dvacátým sedmým rokem můžeme tuto akci spolu s partnery pro studenty pořádat, motivovat je v jejich práci a zprostředkovat jim setkání s profesionály z našeho oboru,“ říká Bohumil Hlavatý, výkonný ředitel Svazu pekařů a cukrářů v ČR.

I letos se uskutečnila juniorská kategorie soutěže Pekař roku s podporou společnosti Albert. „V rámci výuky i praxe dlouhodobě spolupracujeme s odbornými školami po celém Česku. Proto nás těší, že můžeme být hlavním partnerem této soutěže. V Albertu dlouhodobě podporujeme pekařské řemeslo a učňovské školství, protože ve velkých obchodech provozujeme pekárny s vlastní výrobou, a navíc odebíráme pečivo od desítek regionálních českých pekáren,“ říká Eva Mušinská, která má v Albertu na starosti spolupráci s odbornými školami.

ac2c53b2d212b-obrazek.jpg

TÉMATA:
ALBERT