Plněná vejce s krevetami

31325be3d66c1-blobid0.jpg

Koktejlové krevety i divoké krevety jsou skvělou volbou pro přípravu jednoduchých i sofistikovanějších pokrmů. Malé koktejlové krevety Mylord pocházejí z certifikovaných farem ve Vietnamu, kde si farmování udržuje dlouholetou tradici. Jsou zcela oloupané a blanšírované, což zaručuje jejich jemnost a krásnou narůžovělou barvu. Čerstvost pak zaručuje kvalitní způsob přípravy – po ulovení jsou krevety předvařeny a šokově zmraženy.

Divoké krevety Mylord Premium jsou loveny u pobřeží Argentiny. Jejich krunýř je na delší straně naříznutý, aby šlo maso po přípravě snadněji vyjmout. Těmto krevetám se říká „červené“, a to díky své intenzivní barvě, kterou získávají konzumací mořských řas bohatých na astaxhantin.

Ať už jste milovníci salátů, polévek nebo třeba těstovin, tyto dva druhy krevet se hodí do různých pokrmů. Jsou skvělou volbou nejen díky své všestrannosti, ale i jemné chuti. Pro inspiraci vám přinášíme recept na plněná vejce s krevetami, která vás zaručeně nadchnou.

ceacfa7933f71-obrazek.jpg  2 porce /35 minut  

Suroviny:

b6f1d5bad4594-obrazek.jpg

Příprava:

  1. Nejprve nechte povolit krevety a uvařte si vejce. Uvařená vajíčka opatrně rozkrojte na dvě poloviny, vyndejte žloutky a ty přendejte do misky.
  2. Nasekejte nadrobno chilli papričku a tu promíchejte v misce s malými loupanými krevetkami. Zakápněte troškou olivového oleje, osolte, opepřete, přidejte šťávu z limetky a znovu promíchejte.
  3. Krevetky zhruba 3 minuty zprudka restujte na pánvi s olivovým olejem. Poté je vyndejte z pánve a na prkénku je nadrobno nakrájejte.
  4. Do mísy ke žloutkům přidejte majonézu a část nasekaného koriandru. Přimíchejte nakrájené krevetky a dle potřeby dochuťte solí, pepřem a šťávou z limetky.
  5. Následně oloupejte velké krevety a přendejte je do mísy. Přidejte sůl, pepř, zbytek nasekaného koriandru, trošku olivového oleje a šťávu z citronu. 10 minut marinujte a poté je asi 3 minuty zprudka restujte na olivovém oleji.
  6. Rozpůlená vajíčka naplňte směsí z malých krevetek. Navrch přidejte orestovanou velkou krevetu a vše ozdobte hráškovými výhonky.

Treska s kapary a celerovým pyré

acadb5a984f44-blobid0.jpg

Nechce se vám na slavnostní večer připravovat klasické jednohubky a chlebíčky? Máme pro vás tip na netradiční pohoštění, které jakoukoliv oslavu jednoznačně zpestří. Zkuste přichystat pečenou tresku s kapary a celerovým pyré. Tento lahodný pokrm se skvěle hodí na různé typy událostí, ať už na narozeninové oslavy, rodinné setkání, svatby, Silvestr či jiné speciální příležitosti.

Pokrm dokonale kombinuje jemnou chuť ryby, osvěžující kapary a krémové pyré, tudíž perfektně zapadne do jakékoliv atmosféry. Během vaření použijte filé z aljašské tresky Mylord Premium, které má skvělou chuť i texturu. Navíc je zdravé a rychlé na přípravu, s hostinou se tedy nebudete muset dlouho namáhat.

75b9b160c6229-blobid0.jpg  2 porce/ 45 minut  

Suroviny:

  • 2 filé z aljašské tresky Mylord Premium
  • 2 stroužky česneku
  • 1 a ½ lžíce malých kapary
  • 2 lžíce másla
  • ½ lžíce olivového oleje + na zakončení
  • 1 hrst nasekané petrželky + na zakončení
  • sůl a pepř
  • INGREDIENCE NA PYRÉ:
  • ½ většího celeru
  • 20 g másla
  • 100 ml smetany ke šlehání (33 %)
  • sůl a pepř

bd0c3ddfe4897-obrazek.jpg

Příprava:

  1. Filé z tresky nechte povolit. Mezitím si připravte marinádu z nasekaného česneku, kapary a rozpuštěného másla. Přidejte sůl, pepř, trošku olivového oleje, nasekanou petrželku a vše promíchejte.
  2. Troubu rozehřejte na 180 °C a pekáček vyložte pečicím papírem. Filé z tresky přendejte do pekáčku, osolte a opepřete. Vrchní část potřete marinádou a pečte asi 12 minut.
  3. Mezitím si přichystejte celerové pyré. Celer oloupejte a nakrájejte na asi 2×2 cm velké kostičky. Doměkka uvařte v osolené vodě a poté sceďte. Následně přendejte do mixovací nádoby, přidejte máslo a smetanu a rozmixujte do hladka. Dochuťte solí a pepřem.
  4. Upečenou tresku podávejte s celerovým pyré. Ozdobte nasekanou petrželkou a zakápněte olivovým olejem.

Přejeme dobrou chuť!

Připraveno ve spolupráci s slepicarna-blog.cz.
0d3bca5c885cd-5E084B43-A3A0-4EBF-8B9D-75E3409AC61A-.jpg

TÉMATA:
MYLORD PREMIUM