Tesco nabízí hned několik druhů předpřipravených těst na vánoční cukroví. K dostání jsou v chlazené podobě.

Cukroví je jedním z typických symbolů Vánoc. Snad v každé rodině se během adventu připravují těsta na vanilkové rohlíčky, pracny nebo linecké koláčky. Právě v tomto období také rostou prodeje surovin potřebných pro pečení. Jedná se především o čokoládu na vaření, jejíž prodeje narůstají o sedmdesát procent oproti běžnému týdnu, oříšky, u kterých je nárůst o třicet pět procent a dále pak tuky a másla, kterých se během prosince prodává až dvojnásobně více. Trendem poslední doby je ale také nákup již hotových těst, kterých se za loňský rok v Tesco prodalo desítky tun. Prodej vanilkového, lineckého, perníkového a kokosového těsta začíná v Tesco 20. 11. 2013.

Výrobcem hotových těst je česká společnost Svoboda s.r.o. – výroba domácích knedlíků s.r.o. Těsta jsou těstopřipravována „na domácí způsob“ z těch nejlepších surovin. Jejich trvanlivost je minimálně 16 dní, tudíž je možné je zakoupit s dostatečným předstihem.

  • Těsto na vanilkové rohlíčky, 500g

Tesco, akční cena od 20. 11. do 10. 12. : 34,90 Kč

Vanilkové rohlíčky jsou jedním z nejoblíbenějších druhů tradičního českého vánočního cukroví. Provoňte jimi svůj domov i letos.

  • Linecké těsto, 500g

těstoTesco, akční cena od 20. 11. do 10. 12.: 24,90 Kč

Hvězdičky, kolečka, kytičky, srdíčka a další rozličné tvary spojené různými příchutěmi marmelád. Většina domácností si Vánoce bez lineckého cukroví neumí ani představit.

  • Perníkové těsto,500g

těstoTesco, akční cena od 20. 11. do 10. 12.: 34,90 Kč

Vánoční perníčky patří k typickým symbolům Vánoc, a to nejen v podobě cukroví, ale také jako staročeské ozdoby na stromeček. Upečte si je letos z již připraveného těsta. Úspěch zaručen.

  • Kokosové těsto, 500g

těstoTesco, akční cena od 20. 11. do 10. 12.: 24,90 Kč

Kokosové těsto je zase velmi oblíbené k přípravě kokosových pracen či laskonek. Lze z něho upéci i kokosové rohlíčky, stačí pouze vložit těsto do formiček. Kreativitě se meze nekladou.

Užitečné rady při pečení a zdobení cukroví

  • Křehké těsto na vanilkové rohlíčky se bude lépe tvarovat, když ho posypeme jemně umletými mandlemi.
  • Ideální teplota pro získání dorůžova propečeného cukroví je okolo 180 °C. Při nízké teplotě vytéká tuk, při vysoké zase těsto rychle zhnědne, ale není upečené.
  • Každého zaujme lesklé cukroví. Lesku dosáhneme, pokud cukroví hned po upečení ještě horké natřeme oslazeným mlékem s trochou rozpuštěné škrobové moučky.
  • Na slepování „ředíme“ marmeládu citrónovou šťávou (nebo rumem), tak aby se dobře roztírala. Cukroví má pak pikantnější chuť a je měkké – těsto „natáhne“ z marmelády vlhkost.
  • Pokud chceme, aby cukroví zvláčnělo, můžeme do krabice, ve které ho skladujeme, vložit jablko.