Hrušky! Skvělé ovoce, které můžete kombinovat s mnoha dalšími surovinami, ve slaných i sladkých pokrmech.
Sladké kombinace
- S oříšky – vlašské ořechy, lískové oříšky nebo mandle skvěle doplňují sladkou chuť hrušek.
- S čokoládou – hrušky a čokoláda (zejména hořká) tvoří lahodný dezert.
- S medem a skořicí – tyto ingredience zvýrazní jejich sladkost, ideální na pečené hrušky.
- S vanilkou – vanilkový krém nebo zmrzlina jsou k hruškám dokonalým doplňkem.
- Se sýry – sladké hrušky se dobře kombinují s mascarpone, ricottou nebo tvarohem.
Slané kombinace
- S plísňovými sýry – gorgonzola, roquefort nebo hermelín tvoří s hruškami skvělý chuťový kontrast.
- S ořechy a sýrem – salát s rukolou, vlašskými ořechy, sýrem a hruškami je oblíbený předkrm.
- S uzeninami – například prosciutto nebo parmská šunka se sladkými hruškami tvoří perfektní kombinaci.
- S ořechovým olejem – například v salátech s hruškami a sýrem.
- S kořením – jako je muškátový oříšek, tymián nebo rozmarýn, které zvýrazňují jejich chuť.
Suroviny
- 1 hotové listové těsto
- 2 hrušky
- 200 g sýra s modrou plísní
- 150 ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- 2 lžíce Hořčice Delikates Avokádo
- tymián Avokádo
- špetka soli
Postup
Listové těsto rozbalte a rozválejte nebo použijte těsto již rozválené. Rozdělte ho na tři obdélníky. Naskládejte na plech vyložený pečícím papírem. U každého obdélníku lehce ohněte okraje.
Hrušky rozkrojte napůl, vykrojte jádřince a nakrájejte na plátky. Plátky hrušek naskládejte na připravené listové těsto.
V misce smíchejte smetanu, žloutek, špetku soli, tymián a hořčici. Rozšlehejte vidličkou.
Opatrně přelijte hrušky na listovém těstě. Smetana se žloutkem se pěkně rozlijí po těstě. Nahoru naskládejte plátky sýra. Ještě lehce posypejte tymiánem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C, dozlatova. To je přibližně 20 minut.
Dobrou chuť přeje Elly.
Nový komentář