Foto: Profimedia
„Rozhodně. S jídlem a ve společnosti je to vždycky příjemné. Na téhle akci jsem byla už minulý rok a dostala jsem pozvání od Novy, je to moc příjemná akce. Mám tu přátele a šla jsem hlavně kvůli svému synovi, který velmi rád vaří, ale bohužel onemocněl, takže tu jsem nakonec bez něho,“ vysvětlila herečka Jana Bernášková.
Shodou okolností se zrovna ve stejný den v televizi objevila ne se synem, ale s dcerou. Zajímalo mě, jestli by si troufla v téhle disciplíně třeba soutěžit. „Dneska se zrovna vysílal pořad Ledničko, vyprávěj, kde jsem vařila s Justýnkou. Takže ano, vařím, ale spíš mě to zajímá, než že bych v tom soutěžila. Nejsem žádná skvělá kuchařka, ale dokážu uvařit to, co mají rády moje děti, a co zvládnu podle receptu.“
V čem si tedy v kuchyni nejvíc věří, a které jídlo dokáže i nazpaměť? „Děti milují kuře na paprice, to mám docela vychytané,“ smála se. Pokud vaří doma syn Theodor a baví ho to, proč nepředat štafetu, že? „Ano, vaří opravdu dobře. Zvládne velká jídla, cokoli podle receptu uvaří bez problémů. Někdy udělá drobnou chybu, tak mu poradím nebo vysvětlím, jak se něco šlehá nebo připravuje, pokud to sama vím. Ale je hrozně šikovný. Například dlouho hledal recept na dokonalou pizzu. Teď u nás doma máme na okně skoro pořád nějakou misku s kváskem, stále něco roste nebo kvasí. A já jen koukám!“
Vypadá to tedy, že Janě doma roste šéfkuchař. „Naštěstí ne. Ani bych nechtěla, aby se syn úplně věnoval vaření profesionálně, protože je to náročná práce. Teď ho ale zajímá astronomie, chodí do kroužku, má dalekohledy, sleduje planety a programuje.“
Takže je to vaření s vědeckým přístupem? „On si při vaření spíš odpočine. Miluje to, stejně jako jídlo. Někdy, když má náladu bez problémů uvaří celé jídlo na nedělní oběd.“
Nový rok přeje novým začátkům, co má tedy herečka letos v hledáčku? „Spíše pracovní věci. Dopsala jsem svou čtvrtou knihu, takže bych ráda, aby letos vyšla. Teď na ní pracujeme redakčně. Chtěla bych také více cestovat. Láká mě Norsko. Kamarádka mi vyprávěla, jak je tam krásně, vůně lesa, bylin, oceán... Zní to úžasně, takže bych tam ráda jela, ale určitě až v létě.“
Zdroj: Autorský článek
Nový komentář
Komentáře
Vášnivého kuchaře jsem nikdy nepotřebovala. Spíš vášnivého muže, jako takového. Nikdy jsem nepociťovala "vášeň" po pizze.