Vína Jacob's Creek, která australská firma Orlando Wyndham Group produkuje, mají čerstvou ovocnou chuť. Lehce se pijí, lze z nich vybrat doprovod pro každé jídlo, ale i láhev, která podbarví jakoukoli společenskou příležitost.
Víno a jídlo
Víno je především partnerem jídla. Tento stav se utvářel tisíce let. Pevná pravidla o vztahu jídla a vína sice neexistují, jeden aspekt však je nesporný. Volí-li se víno k jídlu, tak čím je toto jídlo lahodnější a jemnější, tím lahodnější chuť a vůni by měl mít i zvolený druh vína. Jídla s výraznější chutí je možné kombinovat s chuťově plnějšími víny. Sestavuje-li se však menu k již zvoleným vínům, pak se lahodná vína kombinují s jemnými jídly a k plnějším vínům se vybírají chuťově výraznější chody.
Přehlídka vín značky Jacob´s Creek
Ideální k lehké a sváteční večeři v podobě ryb, drůbeže nebo bílého masa je Jacob´s Creek Dry Riesling. Toto víno se zářivě zlatavou barvou, vůní květin a citrusových plodů, perfektně doplní atmosféru při svíčkách. Svou vyváženou a svěží chutí jistě potěší vás i vaše hosty.
Máte-li raději těstoviny, saláty nebo telecí, doporučujeme jako jejich ideální doplněk víno Jacob´s Creek Chardonnay, s jeho atraktivním aroma. Je to víno se zářivě zlatavou barvou a aroma, jehož chuť je přirovnávána k melounu a čerstvým hruškám. Toto suché víno má bohatou chuť, která je podpořena chutí vanilky a karamelu. Hodí se také k mladým sýrům.
Skutečným hitem těchto australských vín je Jacob´s Creek Shiraz Cabernet. Toto skvělé červené víno se hodí ke každé příležitosti a taktéž k jakékoliv formě večeře. Výběrem tohoto druhu elegantního vína můžete doplnit večeři v podobě těstovin, jakýchkoliv úprav masa s omáčkou, zvěřiny, smažených pokrmů anebo i studených sýrových mís.
Jacob´s Creek Shiraz Cabernet je rubínově červené barvy s purpurovým odstínem a jeho aroma připomíná lesní plody, švestky a sušené višně. Po jeho degustaci se seznámíte s novou a velice zajímavou chutí, která evokuje plně ovocnou chuť rybízu, doplněnou elegantní vůní dubu.
Je poslední v řadě těchto vín z prosluněné Austrálie. Je to sekt neobvyklé chutě a spolu s nestandardní večeří v podobě sushi, carpaccia nebo těstovinových salátů s mořskými plody, vám zaručeně pomůže oslnit vaše sváteční hosty. Jeho elegantní chuť je velmi vhodná k oslavě jakéhokoliv typu. Převládá u něj chuť ovocná, podpořená krémovitou chutí kvasnic zdůrazňující plnost, a její měkký konec je doprovázen křehkou kyselostí.
Vůně sektu Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir vám připomene citrusové plody a oříšky kešu.
Jacob's Creek
Historie Jacob's Creek se začala psát před 31 lety v roce 1976. Tehdy si Australané mohli poprvé koupit červené víno Jacob's Creek red ze sklizně z mimořádného roku 1973. Na starém kontinentě se značka nejdříve objevila v obchodech v Británii. Dnes se Jacob's
Creek importuje do 60 zemí světa a denně se vypije více než milion sklenic vína této značky.
Lahve Jacob's Creek získaly 1 800 různých ocenění z vinařských soutěží celého světa.
O stále se zlepšující kvalitě australské značky svědčí to, že 800 z těchto cen získal Jacob's Creek jen za poslední 3 roky.
Nenechte si ujít příležitost ochutnat nové a kvalitní víno.
Jistě nebudete zklamány a k australské kvalitní značce Jacob's Creek se budete rády vracet.
Seznam obchodů, ve kterých můžete vína Jacob´s Creek zakoupit, najdete ZDE
Nový komentář
Komentáře
inspirace by to byla
...asi koupím jako dáreček kolegyni z práce...a budu tajně doufat,že jej otevře a spolu jej vypijeme
Vivian: jé, to je krásný! Jen tomu nerozumím...
ايرانيان بلژيک
Avilka: Přesně tak Francouzi nemají takové podmínky na červené víno.Daleko líp je na tom třeba Rumunsko, můžu doporučit fakt skvělá červená vína od firmy Prahova.Mám ochutnány skoro všechny jejich odrůdy a jsou výborné.Ještě nejsou špatné i chilské vína, třeba od Viňa Tarapacá a Viňa Undurraga. Z našich červených vín jsou super vína od Marcinčáka, Michlovského, to je fakt špička. Jinak nedám dopustit na naše moravská bílá vína,ty mají fakt skvělou úroveň.Miluju rulandské šedé, bílé, chardonnay, tramín. Kdo má zájem, ať mrkne na stránky www.ovine.cz.
Janulicek: súhlas,podobne sú na tom aj slovenské červené vína. Ale ani Francúzi nemajú dobré podmienky na červené víno.
miluji víno, každý rok jezdím na košt vín do strážnice na jižní moravě, panečku, tam maj vinikající vína, s tím co se prodává v obchodě nesrovnatelná
Jacob's Creek je moc dobré víno!
Úplně nejlepší víno, který jsem kdy v ČR koupila, byl Červený templář z Čejkovic
Mám pocit, že to je slámový víno, protože jednak bylo přirozeně slaďoučký a jednak jsem ho nikdy potom už nikde neviděla. Jen v těch Čejkovicích. A to jsou čejkovická vína běžně k mání
No nazdar. Jednou jsem okusila Merlot z Argentiny a málem jsem z toho skončila jako anonymní alkoholik, jaká to byla bomba
. A teď tohle!
já miluju Chardonney to je pro mě jednička
nebo Rulanda šedá
mňam, zkusím si zakoupit ten cabernet a uvidím jak chutná. Červené vínečko mám v malém množství moc ráda.
Jo a ještě: KYSELÁ neznamenají SLADKÁ! I suchá vína nejsou vůbec kyselá!
Mám taky slabost pro jižní vína, moravská když už tak bílá, ale potrpím si na červená (mám dost překyselený žaludek)a na víc když si člověk na jižní vína zvykne, moravská už mu nechutnají! A dají se koupit i mnohem, mnohem levněji. Myslím ,že jsem dost "fajnšmekr" a občas se dá koupit i sudové chillské např. za 60 Kč, výborné! Nebo španělské, tudle v Delvitě, za pouhých 64 Kč bylo též výborné!
lilithheta: a najdes jeste nekde ten clanek?
_Lucky: A rozhodně to není z nouze cnost. Četla jsem na internetu v článku o našem vínu, že třeba ve Švýcarsku, Francii!, Španělsku se naše víno prodává jen ve specializovaných obchodech (jako lepší francouzská vína u nás) a kupují se převážně jako specialitka pro fajnšmekry nebo pro lepší příležitosti.
_Lucky: Když máš ráda sladká, tak to je jasné, že ti moravská chutnat nebudou. Já zase nemůžu vystát už lehce nasládlé víno. Mamce chutná Medvědí krev (bulharské). To je nasládlé a dobré, už jsi ho zkoušela?
Nemůžu si pomoct, ale mně připadají ty cizí chuťově všechny stejné.
a ceny??
Moravská vína jsou na mě moc kyselá, OBZVLÁŠŤ červená. A sehnat KVALITNÍ moravské víno je pro mě nadlidský úkol, hlavně když mám radši sladší a nad těmi každý ohrnuje nos, hlavně ovšem, když chci KVALITNÍ SLADKÉ víno, tak to si každý klepe na čelo. Jsme holt taková konzervativní kultura. V případě červeného vína mi to přijde jako z nouze ctnost <=> málo sluníčka = kyselé víno.
isis: tak dik za info