Při návštěvě u kamarádky Libušky v Německu jsme si skvěle pochutnali nejen na chřestu, který se v oblasti, kde žije, pěstuje, ale také na dalších dobrotách. O pečeném vepřovém masu, které se úplně rozpadalo, jsem už psala.
Kromě toho nás čekal připravený salát, do kterého Libča dává vše, na co mají zrovna chuť. Základ jsou ale fazole a k nim dobrá čerstvá zelenina a sýr. Kouzlo salátu je ale v jeho zálivce. Tu se Libča naučila, když hlídala v Německu děti. A teď ji naučíme i vás.
Suroviny
- 1 červená cibule
- 1 salátová okurka
- čerstvá rajská jablíčka
- čerstvá paprika (žlutá a oranžová)
- bíle fazole v plechovce
- červené fazole v plechovce
- kukuřice v plechovce
- černé olivy
- sýr Feta
Zálivka
- 4 lžíce vody
- 4 lžíce olivového oleje
- 2 balzamikového octa
- sůl
- pepř
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce kečupu
- cukr podle chuti
- 1 lžíce kremžské hořčice
Postup
Všechny suroviny na zálivku promícháme. Musí mít sladko-kyselou chuť.
Suroviny na salát nakrájíme na kostičky a smícháme v míse. Vše přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme chvilku odležet a podáváme, třeba s křupavým pečivem.
Dobrou chuť přeje elly a Libča :-)
Nový komentář
Komentáře
Věrulinka — #4 z konzervy se líp tráví. Můžu jedině tyhle.
Já a fazole se nemáme rády


, já bez jedině
To můžu!
Vypadá dobře a jednoduše
určitě vyzkouším - dík za tip