Při návštěvě u kamarádky Libušky v Německu jsme si skvěle pochutnali nejen na chřestu, který se v oblasti, kde žije, pěstuje, ale také na dalších dobrotách. O pečeném vepřovém masu, které se úplně rozpadalo, jsem už psala.

fazolový salát

Kromě toho nás čekal připravený salát, do kterého Libča dává vše, na co mají zrovna chuť. Základ jsou ale fazole a k nim dobrá čerstvá zelenina a sýr. Kouzlo salátu je ale v jeho zálivce. Tu se Libča naučila, když hlídala v Německu děti. A teď ji naučíme i vás.

Suroviny

  • 1 červená cibule
  • 1 salátová okurka
  • čerstvá rajská jablíčka
  • čerstvá paprika (žlutá a oranžová)
  • bíle fazole v plechovce
  • červené fazole v plechovce
  • kukuřice v plechovce
  • černé olivy
  • sýr Feta

Zálivka

  • 4 lžíce vody
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 2 balzamikového octa
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce kečupu
  • cukr podle chuti
  • 1 lžíce kremžské hořčice

Postup

Všechny suroviny na zálivku promícháme. Musí mít sladko-kyselou chuť.

Suroviny na salát nakrájíme na kostičky a smícháme v míse. Vše přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme chvilku odležet a podáváme, třeba s křupavým pečivem.

Dobrou chuť přeje elly a Libča :-)

TÉMATA:
ZELENINA