Jeden z nejoblíbenějších čokoládových kousků jsou lanýže. Pamatuji si, že když k nám jeden rok přijela návštěva zrovna když jsem měla připravenou hmotu na čokoládové lanýže, snědli mi ji lžící přímo z hrnce. A pak chtěli recept na to cukroví z hrnce.
Připravte je až během příštího týdne, tak týden před Vánocemi a skladujte v chladu.
Nebojte se pohrát si trochu s jejich obměnou. Přidejte nasekané ořechy, ale jen trochu. Nebo špetku chilli, pomerančovou kůru. Fantazii a chutím se meze nekladou.
Foto: Jana Florentýna Zatloukalová
Nejrůznější větší i menší košíčky jsou oblíbené nejen o vánočních svátcích. Opět existuje velké množství různých variant, jak u těsta, tak u náplní a ozdob. Jednoduché jsou košíčky z lineckého těsta, které můžete předpéct v době, kdy pečete linecké. A naplnit až pár dnů před Vánocemi, protože krémy bývají často máslové a mohly by se zkazit.
Velký úspěch budete mít s těmito čokoládovými košíčky.
Košíčky s čokoládovým krémem a pomerančovým džemem
Foto: Alena Kolaříková
Chcete jít s trendem zdravějšího cukroví? I to chutná skvěle s kvalitní čokoládou a inspiraci na něj najdete v našem článku
Foto: Cecílie Jílková
Další čokoládovou pochoutkou, která je oblíbená v řadě rodin, jsou marokánky. Máme pro vás vyzkoušený rodinný recept, který chutná každému.
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
U nás frčí opilé perníčky, máčené v rumu, obalené v čokoládové polevě a pak následně ve strouhaném kokosu.