Zapojte se do redakční soutěže a vyhrajte 5 lahví Bzeneckého octa.
O jaké druhy se jedná?
- Balzamikový ocet z Modeny - Balsamico ocet je kulinářská kořenicí přísada pocházející z Itálie. Jedná se o vinný ocet vyráběný ze zahušťovaného moštu vinných hroznů odrůdy Trebbiano. Svoji nasládlou kořenitou chuť získává až po několikaletém zrání v sudech.
- Ocet s chutí bylinek Speciál na saláty - Směs octů s jedinečnou chutí danou vyváženou kombinací bylinek, lihového a vinného octa. Je ideální pro přípravu a dochucení všech zeleninových salátů, výtečnou chuť zálivky získáte přidáním olivového oleje a cukru. Neobsahuje glutamany ani éčka, je tedy velmi vhodný pro zdravý životní styl.
- Jablečný ocet - Jablečný dodává salátům a zeleninovým pokrmům nenapodobitelnou chuť. Přispívá ke zlepšení metabolismu, k redukci hmotnosti a odstranění pocitu únavy. Způsobuje intenzivnější spalování potravy tím, že zvyšuje hladinu kyslíku v krvi. V jablečném octu se nachází i jablečný pektin, který hraje významnou roli při snižování hladiny cholesterolu v krvi. Přidává se do salátů a zeleninových pokrmů, ve kterých navozuje nenapodobitelnou, silnou a ostrou chuť.
- Vinný ocet kvasný z bílého vína - Vinný ocet kvasný z bílého vína je ideální do salátů, omáček, dresinků a marinád. Znamenitě se hodí ke středomořské kuchyni, ovoci či zelenině. Jemná usazenina není na závadu, naopak poukazuje na čistě přírodní složení produktu.
- Vinný ocet kvasný z červeného vína - Bzenecký ocet z červeného vína je vhodný pro všestranné použití v kuchyni. Jemná usazenina není na závadu, naopak poukazuje na čistě přírodní složení produktu.