Jablečný ocet

Je jedním z těch, které perfektně dochutí vaše saláty, má výraznější, ostrou chuť. Při jeho použití k naložení masa do marinády, bude maso krásně křehké a jemné. Hodí se především v kombinaci s vepřovým masem. Velice snadno s ním připravíte dresinky - zkombinujte ho s kvalitním olejem, dochuťte bylinkami, solí a pepřem, budou se k němu hodit všechny druhy hořčice, kopr, česnek i med.

Speciál na saláty s chutí bylinek

Jde o směs octů s jedinečnou chutí danou vyváženou kombinací bylinek, lihového a vinného octa a hodí se právě k dochucování salátů - vyladěnou zálivku na různé zeleninové i listové saláty máte okamžitě k dispozici.

Bílý a červený vinný ocet

Oba dva vinné octy mají svou specifickou chuť, která se výborně hodí především ke studené kuchyni. Neobejde se bez nich téměř žádný salát, používejte je v kombinaci s olejem do zálivek, při nakládání masa, dochucení omáček i polévek, k výrobě domácí majonézy. Ocet z bílého vína se bude výborně hodit k rybám a mořským plodům, doladí především středomořské recepty. Červený ocet je vhodný téměř do všech pokrmů, kam ocet patří.

Balzamikový ocet

Má jemnější chuť než jiné druhy octa, lehce nasládlou. Výborně se hodí k finálnímu dochucování přímo na talíři. Můžete jím zakápnout připravené ovoce, výborně ladí s různými druhy sýrů. Několika kapkami dochutíte pravé italské rizoto, výborně doladí tradiční italské caprese, zajímavě změní chuť čerstvých jahod.

Specialitou z tohoto octa je Balsamico Crema. Hustá krémová poleva má silnou vůni, jemnou sladkokyselou chuť a v kuchyni najde široké využití ve sladkých i slaných pokrmech. Často slouží k dozdobení, na ovocné saláty, dezerty a zmrzliny. Skvěle ladí se všemi druhy sýrů.

Zapojte se do naší soutěže a vyhrajte kompletní sadu Bzeneckých octů!