hodne-peciva.jpg

Pečivo je základ nejen prázdninového jídelníčku
Pečivo patří mezi sacharidové potraviny, které by v našem jídelníčku měly tvořit přibližně polovinu z celkového příjmu energie. Dodá nám dostatek energie pro všechny potřebné činnosti a lepší soustředění. Pochybnosti o pečivu nejsou oprávněné, strašit nás může jen nevhodný jídelníček, který rozhodně není daný přítomností či nepřítomností pečiva. 

s-laskou-k-remeslu.jpg

A jak uchovat pečivo co nejdéle dobré?
Naše babičky ho zabalily do utěrky a daly do uzavřené nádoby. Dnes na to máme dřevěné chlebníky, které plní stejnou funkci – omezí přístup vzduchu a vysušování pečiva, přitom dovolí vlhkosti pomalu procházet ven. Pečivo, ať už je to kaiserka, kornbageta, ciabatta nebo chléb, tak bude stále čerstvé a vydrží i několik dní měkké (ne křupavé). 

logo-LL-CZ.jpg

Pro 5 výherců máme připravený praktický chlebník na pečivo
od pekárny La Lorraine, díky kterému zůstane déle čerstvé.

Pokud chcete tento krásný a praktický chlebník vyhrát, musíte splnit dva zadané úkoly:
1. Odpovědět správně na soutěžní otázku
2. Zeptat se odborníků! Chcete o pečivu vědět více?
Jak a kdy ho zařadit do jídelníčku, s čím ho nejlépe zkombinovat, kolik ho sníst? Nebo podle jakých kritérií pečivo vybírat, na co si dát pozor při nakupování, jak s ním zacházet? Na vaše otázky odpoví nutriční terapeutka Věra Boháčová a vedoucí výroby pečiva v La Lorraine, jedné z největších pekařských společností, Jakub Boháč.

chlebnik.jpg