Rakytník je ovoce, které má zvláštní exotickou chuť.

rakytnik.jpg

Skvěle doprovodí a ozvláštní zejména sladké recepty. Smetanové dezerty jako panna cotta či různé pěny a krémy s rakytníkem dostanou šmrnc.

Rakytníkový džem vás nezklame jako doplněk k sýrům, dokonce i grilovaným.

Pečeným ovocným čajem s rakytníkem zkuste dozdobit a dochutit také cheesecake nebo jím přelít tvarohový krém či vanilkovou zmrzlinu.

A za podzimních a zimních večerů si z něj můžete udělat perfektní punč. Bude tím pravým pro společná setkání s přáteli a rodinou. 

Tip: Rakytníkový punč
Ingredience:

  • 1 l pomerančového džusu nebo 100% pomerančové šťávy
  • 250-300 ml tatranského čaje TatrtTea Forest Fruit nebo Sea Bucklethorn
  • 1 l červeného vína (vhodná je Frankovka nebo Modrý Portugal)
  • 1 vanilkový lusk
  • 3 svitky skořice o délce 5-6 cm
  • 5 ks hvězdiček badyánu
  • 180 g třtinového cukru
  • 2 pomeranče rozkrájené na plátky (jeden do punče, druhý na ozdobu)
  • 1-2 balení pečeného ovocného čaje s rakytníkem

Postup:

  • Pomerančový džus a víno slijeme dohromady. Do nádoby přidáme také cukr, rozkrájený pomeranč a koření.
  • Obsah nádoby přivedeme k varu. Krátce povaříme a odstavíme.
  • Přidáme Tatratea a obsah jedné až dvou sklenic pečeného ovocného čaje s rakytníkem. Promícháme a necháme trochu zchladnout.
  • Punč podáváme teplý a s plátkem pomeranče. Pokud ho nespotřebujeme všechen, je možné jej skladovat v lednici a před servírováním mírně přihřát.
  • Počítejme ale s tím, že tímto postupem bude unikat alkohol z likéru, proto musíme  Tatratea opatrně přidat.

rakytnikpunc.jpg

Zapojte se do soutěže, ve které 3 z vás získají balíčky produktů z e-shopu www.zdravy-rakytnik.cz. Balíček bude obsahovat tři produkty.