Co je to kolostrum?

Biologické zlato
Kolostrum je cenná přírodní látka, která vzniká těsně před mateřským mlékem a její hlavní účinek spočívá v posílení imunity organismu. Říká se mu také mlezivo. Kolostrum nelze vytvořit uměle, a proto jej právem lze nazývat biologické zlato.
Kozí kolostrum se svým unikátním složením blíží lidskému mateřskému kolostru, proto je pro člověka obvykle výborně stravitelné a pro organismus jsou jeho zdraví prospěšné látky dobře využitelné. Kozí mléko stejně jako kozí kolostrum působí v lidském těle zásadotvorně a nevytváří kyselé prostředí. Pomáhá tak řešit potíže zažívacího traktu. Kozí kolostrum nám také přirozeně dodává látky navozující v našem těle pocit radosti a vyrovnanosti (Serotonin a Dopamin).

Má se za to, že kozí mléko a kozí kolostrum  funguje jako prevence nádorových onemocnění, prevence rakoviny.

Nelze jej uměle vyrobit, je nenahraditelné
Kozí kolostrum je plné bioaktivních vzácných látek prospěšných pro organismus. Je rozeznáno přes 200 jednotlivých látek v kolostru. Mezi největší přírodní dary kolostra patří imunoglobiny, imunitní faktor PRP, cytokiny, laktoferin s virocidním a baktericidním účinkem (hubí viry a bakterie), vápník, fosfor, vitamín D, aj.

k.jpg

Jak kolostrum jíst?

Doporučení MVDr. Lukáše Hlubka, garanta kvality:
Podstatou účinku kolostra a jeho schopnosti pozitivně stimulovat lidský imunitní systém je soubor mnoha biologicky aktivních látek, zejména bílkovinné povahy. Je rozeznáváno přibližně 200 jednotlivých látek, obsažených v kolostru. Například lactoferrin má přímý virocidní a baktericidní účinek. (hubí viry a bakterie). Abychom v rámci užívání a skladování postupovali správně, je potřeba si uvědomit několik jednoduchých pravidel.

Novorozené mládě přijímá kolostrum o tělesné teplotě matky a jeho zažívací trakt neobsahuje jinou potravu. Za těchto podmínek předpokládáme nejlepší vstřebatelnost biologicky aktivních látek z kolostra. Platí tedy stejné doporučení - užívejme kolostrum ráno, před prvním jídlem. Doporučuje se jej zapít vlažnou či teplou vodou, anebo jej ve vodě rozpustit. Používejte vodu o teplotě blízké teplotě těla - 35 - 40°C. Nedoporučuje se kolostrum vmísit do velkého množství jiné potravy, výrazně se tak zpomalí jeho trávení a je déle vystaveno kyselému prostředí v žaludku. Nikdy nevystavujte kolostrum teplotám vyšším než 64°C, znehodnotí se.

Vyhrajte v naší soutěži 100% Kozí kolostrum.