Nové vydání první české lifestylové kuchařky s novou obálkou a bonusem pro čtenáře – Hanka Michopulu pro druhé vydání připravila zcela novou kapitolu věnovanou rychlým večeřím. Díky ní uvaříte skvělé jídlo za pár chvil – ale nečekejte žádné špagety s kečupem, díky prvotřídním surovinám a nápadité úpravě si opravdu pochutnáte.
Hanka Michopulu, zakladatelka časopisu Apetit, s tím má svou zkušenost – opustila úspěšnou kariéru a vrátila se na čas domů, ke své rodině a do své vlastní kuchyně. A pak napsala tuto kuchařku, aby i vám pomohla co nejlíp si užívat života.
Její knížka přináší snadné a vyzkoušené recepty pro různé příležitosti, například víkendové snídaně, slavnostní večeře, ale i vaření na dovolené nebo narozeninové pečení. Bude vás provázet od nákupu kvalitních surovin až po výsledek - spokojené chvíle. Je to kuchařka pro lidi, kterým chybí opravdové domácí jídlo, ale přitom žijí a pracují v české realitě třetího tisíciletí.
Potřebujete nové recepty a nové nápady? Musí být dobré, snadné, pořádně vyzkoušené a z dostupných ingrediencí? Přesně taková je Kuchařka Zpátky domů. Bůhví, kam všude vás vaše vaření zavede. Třeba pro vás bude taky cestou zpátky domů...
O autorce
Hanka Michopulu začínala jako odpovědná redaktorka rubriky o jídle v úspěšném lifestylovém časopisu Marianne, od roku 2003 byla šéfredaktorkou časopisu Elle. O rok později se postavila do čela nově vznikajícího časopisu o jídle a životním stylu Apetit, vytvořila jeho koncepci a udělala z něj čtenářsky a komerčně nejúspěšnější lifestylový časopis u nás.
Po odchodu z Apetitu psala pravidelně sloupky do Lidových novin, seriál o jídle pro časopis Reflex a založila webové stránky www.zpatkydomu.cz, které provozuje dodnes.
V současné době vede v Lidových novinách v příloze Pátek rubriku Dobrá chuť a připravuje videa o vaření pro lidovky.cz, spolupracuje se supermarketem Billa, jehož zákazníkům radí s domácím vařením z čerstvých surovin,
Důležité zjištění, na něž přišla během své kariéry, zní: „Ty nejúžasnější věci na světě se odehrávají ve vaší kuchyni. Nepromeškejte je.“
Příběh za knihou
Kuchařka vznikala dva roky. První rok Hanka vybírala recepty, nakupovala, vařila a zkoušela. Následující rok se dala do psaní a realizace projektu. Vařilo a fotilo se v autorčině vlastní kuchyni, zároveň je používán minimální styling jídla.
Když jsme se po dvou letech od vydání knihy rozhodli pro druhé vydání, rozhodnutí bylo jasné – nechceme knihu jen znovu vydat, musí být jiná! A tak Hanka kromě nové obálky připravila i úplně novou kapitolu.
Obchodní informace
ISBN 978-80-87049-17-4
Nakladatelství Smart Press, s. r. o. vydává úspěšné původní české kuchařky s výjimečnou grafickou úpravou a atraktivními fotografiemi: např. Biokuchařka Hanky Zemanové, Kuchařka pro dceru a Vánoční Kuchařka pro dceru, Olivová kuchařka, Mořská (nejen) kuchařka a Sladkovodní kuchařka z edice Jídlo jako lék.
O knize řekli:
„Poctivě odžitá kniha.“
Bohumil Pečinka, REFLEX
„Konečně kniha receptů, z které se opravdu dozvíte, proč a jak vařit. Tahle knížka rozhodně stojí za nákup.“
Zdeněk Pohlreich, šéfkuchař
„Jestli se dá o kuchařce říct, že je sexy, pak je to tato. Dokáže rozvášnit už při listování.“
Časopis APETIT
Nový komentář
Komentáře
má dobré recepty
Hančiny články v Reflexu byly super a moc mě mrzí, že se s redakcí nedohodli na dalším pokračování. To, co tam předváděl Macek nemělo úroveň ani smysl. Jinak Hance moc fandím a Apetit miluju