IMG_8386.jpg (282 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Postup na přípravu marinád je snadný. Všechny suroviny smíchejte a do připravené marinády naložte sýr. Jaký chcete, vhodný na gril. Nechejte odležet pár hodin, klidně i přes noc, v lednici.

Do marinády používáme řepkový, slunečnicový či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.

Hořčičná marináda

  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce kečupu
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
  • sójová omáčka
  • 5 stroužků česneku (prolisovat)
  • špetka červené papriky
  • sůl

Medová marináda 

  • 4 lžíce oleje
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce hrubozrnné hořčice
  • cibule (najemno nakrájená)
  • sůl

Česneková marináda s medem

  • 4 lžíce oleje
  • 5 lžic kečupu
  • 1 lžíce medu
  • cibule (najemno nakrájená)
  • 6 stroužků česneku (prolisovat)
  • petrželová nať (nasekat)
  • pepř a sůl

Pepřová marináda

  • 5 lžic oleje
  • 4 lžíce zeleného pepře v nálevu
  • nahrubo namletý barevný pepř
  • sůl

Jakou marinádu používáte na grilované sýry vy?

Grilovaný sýr - jak vybrat ten správný

11.webp (55 KB)

Foto: archiv redakce

Grilovaný hermelín na křupavém salátu

22.jpg (135 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama