Foto: Alena Kolaříková
Postup na přípravu marinád je snadný. Všechny suroviny smíchejte a do připravené marinády naložte sýr. Jaký chcete, vhodný na gril. Nechejte odležet pár hodin, klidně i přes noc, v lednici.
Do marinády používáme řepkový, slunečnicový či olivový olej, bylinky můžeme použít jak čerstvé, tak i sušené.
Hořčičná marináda
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce kečupu
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- sójová omáčka
- 5 stroužků česneku (prolisovat)
- špetka červené papriky
- sůl
Medová marináda
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce hrubozrnné hořčice
- cibule (najemno nakrájená)
- sůl
Česneková marináda s medem
- 4 lžíce oleje
- 5 lžic kečupu
- 1 lžíce medu
- cibule (najemno nakrájená)
- 6 stroužků česneku (prolisovat)
- petrželová nať (nasekat)
- pepř a sůl
Pepřová marináda
- 5 lžic oleje
- 4 lžíce zeleného pepře v nálevu
- nahrubo namletý barevný pepř
- sůl
Jakou marinádu používáte na grilované sýry vy?
Grilovaný sýr - jak vybrat ten správný
Foto: archiv redakce
Grilovaný hermelín na křupavém salátu
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář
Komentáře
Rozhodně ukládám do oblíbených. Ráda v sezóně vyzkouším