Co budete potřebovat?

  • 5 vajec
  • 1 plechovka vařené cizrny
  • 1 bílá cibule
  • 2 lžíce nadrobno nasekaného koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce nadrobno nasekané petržele
  • 200 g strouhanky
  • 200 g pšeničné mouky
  • 100 ml vody
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžičky chilli
  • sůl a pepř
  • olej
  • 1 hlávka mini červené čekanky

Příprava

  1. Uvařte 4 vejce do polotvrda, vložte je do studené vody, aby vychladla, a oloupejte je.
  2. Na pánev vlijte trošku oleje, osmažte na kostičky nakrájenou cibuli a nadrobno nasekaný česnek. Přidejte vodu a počkejte, než se odpaří. Obsah pánve vložte do jiné nádoby. Přidejte cizrnu, čerstvý koriandr a petržel, trochu oleje, sůl, pepř, kmín, chilli, přidejte 150 g mouky, jedno syrové vejce, 150 g strouhanky a vše rozmixujte v pastu.
  3. Zchladlá vejce poprašte moukou a obalte nejprve v připravené pastě a následně ve strouhance. Smažte na hlubokém oleji. Po vychladnutí odsajte tuk na papíře.
  4. Vejce rozřízněte na polovinu a podávejte na listech salátu polité omáčkou vinaigrette.

Suroviny nakoupíte na TESCO.CZ

Reklama