S.Pellegrino a Acqua Panna patří mezi světovou špičku v oboru minerálních vod. Jejich proslulé etikety a design lahví pozná každý gurmán kdekoliv na světě.
Jedinečná, přírodně perlivá minerální voda, pocházející z Lombardie, z provincie Bergamo. Její neutrální, čistá a minerální vůně je podpořena živou, harmonickou a komplexní chutí. Jemné perlení, které je pro S.Pellegrino typické, pochází z přírodních pramenů. Tyto prameny jsou 400 metrů hluboké a jejich podloží je tvořeno vápencem a břidlicí. Teplota vody v okamžiku vyvření dosahuje 22 stupňů. Její unikátnost je ve vysokém počtu minerálních látek, které jsou harmonicky zakomponovány v ideálním množství. S.Pellegrino vhodně doplní silnější a aromatičtější červená a bílá vína, stejně tak i výraznější pokrmy jako například boloňské ragú a Chianti nebo steak z roštěné s vínem Malbec. Doporučujeme podávat ji chlazenou na šest stupňů, a pokud to není nutné, neservírovat ji ani s citronem, ani s ledem.
Lahodná a delikátní neperlivá minerální voda z Toskánska z okolí města Florencie. První zmínky pocházejí z doby 187 let před Kristem. Vybudování vily, ze které se později stala stáčírna a lázně, se datuje do roku 1792. Podloží vrtu se skládá z toskánského pískovce a typického jílu. Díky těmto faktorům musí být pramen čerpán z hloubky 900 metrů. Čistá a neutrální vůně s harmonickou, typicky měkkou chutí. Charakteristickými rysy minerálky Acqua Panna je její delikátnost a měkkost, díky které výborně doplní „velká“ bílá i červená vína a harmonické pokrmy s jemnými chutěmi a decentními nuancemi. Například Chablis s ústřicemi, nebo Brunello di Montalcino s carpacciem. Teplota servírování by neměla přesáhnout šest stupňů, a pokud si chcete vychutnat její unikátnost, doporučujeme opět podávat bez ledu a bez citronu.
Historie San Pellegrino
Město San Pellegrino bylo založeno v roce 1395. Již od počátků své existence bylo známo, že město má léčivé prameny a velmi chutnou vodu. Tato informace se rychle šířila po okolí a zanedlouho se dostala i do Říma. Řada bohatých měšťanů začala navštěvovat lázně San Pellegrino a léčit svoje zažívací ústrojí lahodnou minerální vodou. Jedním z „pacientů“ byl v roce 1509 tehdy ještě celkem neznámý malíř, sochař a učenec Leonardo da Vinci, který zde zdravotně pobýval půl roku. Charakteristická chuť zdejší vody pochází ze skalnatého podloží, které brání propustnosti
a kontaminaci z povrchových vod. Šest let lopotné práce trvalo propojení měst San Pellegrino
a Bergamo zpevněnou, na tehdejší poměry bezpečnou a moderní cestou. Od tohoto okamžiku se lázně staly proslulými. Jako houby po dešti zde vznikaly lázeňské domy, hotely a promenády. V roce 1841 nabídl hotel Palazzolo první pobyty, které byly zaměřeny více na dovolenou a relaxaci než na léčbu. Jedinou podmínkou byla hojná konzumace místní vody, která byla v té době již vyvážena do celé Itálie. V roce 1908 byla minerálka S.Pellegrino známá na všech kontinentech a ve všech světových metropolích. V roce 1957 úspěšná firma San Pellegrino koupila značku minerální vody Acqua Panna v Toskánsku.
Od této doby tvoří Acqua Panna a S.Pellegrino nerozlučnou dvojici. S.Pellegrino a Acqua Panna patří mezi světovou špičku v oboru minerálních vod. Jejich proslulé etikety a design lahví pozná každý gurmán kdekoliv na světě. Díky harmonickému vyvážení minerálních látek je chuť těchto vod nezaměnitelná a specifická. Nejedná se o stolní vody, které pocházejí z povrchových vod a jsou později dosyceny, ale o vysoce kvalitní a prémiové minerálky. Gastronomické kombinace vody a jídla vyžadují stejnou pozornost jako kombinace jídel a vín. Díky vyššímu obsahu minerálů a jemných bublinek doplní S.Pellegrino skvěle večerní party s tancem a pikantnější nebo výraznější kuchyní. Poskytne Vám výborné osvěžení a dodá energii unavenému organismu. Opakem je tichá Acqua Panna, která vhodně doplní a podpoří klidnou atmosféru večeře s delikátními a méně výraznými jídly a harmonickými víny.
Nový komentář
Komentáře
dnes jsem se opět po značce dívala, ale nenašla jsem ji
nic takového neznám, ani jsem to nikde neviděla
Vidím poprve
ten název jsem už někde četla na jídelním lístku.... a tuším taky cenu
tuto značku neznám, ale zajímavá informace.
neznám
Tyhle vody neznám,piju vodu z vodovodu,čajdu, minerálky...střídám podle chuti
Myslím si, že každá voda je dobrá. Zkusila jsem například Evian, který je tak proslulý a neviděla jsem v tom rozdíl, ač piju jen vodu již několik let.
myslím si, že máme svoje velmi dobré minerálky
Nejlepší je voda z kohoutku
Piju vodu, k jídlu Birell
tam je minerálů dost ...
denkas — #28 My to samé a občas i džus.
piju vodu z kohoutku, jen občas si koupím Magnesii
denkas — #28 Jo a nebo pivo
Piju vodu z vodovodu.někdy minerálky,nebo colu.
Pijeme vodu z kohoutku.
neznám, bude asi hodně drahá, stačí mi voda z kohoutku máme vodu ze Souše a je výborná
tak to teda vůbec neznám - nikdy jsem ty značky neviděla
Neznám