Teplé středomořské slunce a pečlivě vybrané suroviny jsou zárukou výborné chuti a kvality nově uvedených produktů z rajčat značky Podravka. Jsou vhodné pro přípravu typických středomořských pokrmů, jako jsou polévky, omáčky na těstoviny nebo pizzu, avšak můžete je použít i do pokrmů s masem, rybami či mořskými plody. Skvěle se hodí i pro recepty mexické kuchyně. Rajčatové výrobky Podravka plně odpovídají trendům moderního vaření a zdravé výživy. Na trhu je dostanete v pěti podobách, a to od klasických loupaných rajčat přes pasírovaná až po například ochucená krájená rajčata s bazalkou a oreganem.
Něco málo o rajčatech
Rajčata jsou bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a dalších tělu prospěšných látek, a měla by proto být pravidelně zařazována do naší stravy. Mají vysoký obsah vlákniny, thiaminu, riboflavinu, niacinu, kyseliny pantotenové, železa, hořčíku, fosforu, mědi, kyseliny listové, draslíku a vitamínů A, C, B6. Díky nízkému obsahu nasycených mastných kyselin jsou rajčata prakticky bez cholesterolu. Navíc obsahují lykopen, silný antioxidant, který zabraňuje onemocnění srdce a cév, rakovině a stárnutí. Co říkáte, není na čase připravit si chutnou domácí polévku z krájených rajčat Podravka?
Rajčatové výrobky Podravka
Vyrábí se z těch nejkvalitnějších rajčat pěstovaných ve Středomoří pod širým nebem a na slunci. Rajčata se zpracovávají naprosto čerstvá ihned po sklizni, tudíž si stále zachovávají vysoký podíl zmíněných tělu prospěšných látek. Plody procházejí přísnou kvalitativní kontrolou. Žádný z rajčatových výrobků Podravka neobsahuje aromata ani přidané konzervační látky.
Zpestřit si svůj jídelníček můžete až pěti různými variantami, které bohaté portfolio Podravka rajčatových produktů nabízí:
- Rajčata krájená 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
- Rajčata krájená s bazalkou a oreganem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
- Rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g za doporučenou MOC 33,90 Kč.
- Rajčata loupaná celá 400 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.
- Rajčata pasírovaná 500 g za doporučenou MOC 23,90 Kč.
Všechny varianty krájených rajčat v tetrapaku jsou pro jednodušší manipulaci opatřeny systémem se snadným otevíráním (tzv. easy open).
Krájená a loupaná rajčata jsou dovážena z Itálie, země rajským jablkům zaslíbené, pasírovaná rajčata a rajčatový koncentrát z Chorvatska.
Rajčatové produkty Podravka dostanete od února ve vybraných maloobchodních řetězcích.
Vyzkoušejte naše recepty!
Bruschetta s rajčaty
Suroviny:
Velká ciabatta nebo francouzská bageta,
Podravka rajčata krájená s olivovým olejem a česnekem 390 g,
sůl, pepř, olivový olej na opékání, parmezán, čerstvá bazalka.
Postup přípravy:
Ciabattu nebo francouzskou bagetu nakrájíme na 2cm silné plátky, lehce je potřeme olivovým olejem a opečeme asi 3 minuty z každé strany.
Během pečení si v misce smícháme Podravka krájená rajčata s olivovým olejem a česnekem s pepřem a solí. Směs pokládáme na opečené plátky ciabatty.
Bruschetty můžete na talířích ještě ozdobit hoblinkou parmezánu a lístkem bazalky.
Polévka z pečených rajčat
Suroviny:
Podravka loupaná rajčata celá 400 g,
Podravka zeleninový bujón Natura 1 l,
1 ks cibule červené nakrájené na čtvrtiny,
1 palička česneku,
100 ml smetany 40%,
větvička tymiánu, olivový olej, petrželka, sůl, pepř, kostky opečeného bílého chleba.
Postup přípravy:
Troubu rozehřejeme na 200 °C. Podravka loupaná rajčata, červenou cibuli, půlky palice česneku (neloupeme) a tymián rozložíme na plech, postříkáme olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem a pečeme pod grilem 30 minut, až jsou měkké – téměř opálené. Z plechu odstraníme cibuli a česnek a dáme je stranou. Polovinu vývaru nalijeme na rajčata na plechu a vrátíme je do trouby na 10 minut.
Mezitím sloupneme z cibule a česneku slupku a dužiny rozmixujeme. Plech vyjmeme z trouby a odstraníme větvičky tymiánu.
Vývar s rajčaty přelijeme do mixéru. Rozmixovanou směs přecedíme do čistého hrnce, přidáme zbývající vývar a smetanu, mírně ohřejeme a dochutíme. Přidáme petrželku a nalijeme na talíře. Podáváme s opečeným pečivem.
Mořský ďas s parmskou šunkou a zeleninovým kuskusem
Suroviny:
400 g filetu mořského ďasa,
8 až 10 plátků parmské šunky,
5 lžic Podravka rajčata krájená,
7 lžic olivového oleje,
kořenící směs Podravka koření na ryby, bazalka.
Postup přípravy:
Do rajčatového koncentrátu natrháme lístky bazalky, přidáme polovinu dávky olivového oleje a vytvoříme tak pesto.
Pečicí papír potřeme olivovým olejem. Položíme na něj 4 plátky šunky tak, aby se překrývaly.
Šunku potřeme rajčatovým pestem a položíme filety ryby napříč přes šunku.
Rybu lehce dochutíme kořenící směsí Podravka na ryby a pomocí pečicího papíru zabalíme do šunky. Rybu grilujeme 12 minut a mezitím ji jednou obrátíme.
Zeleninový kuskus
Suroviny:
1 balení Lagris kuskusu,
5 lžic olivového oleje,
800 ml vody,
1 ks lilku,
1 balení Podravka krájená rajčata 390 g,
3 stroužky česneku,
kořenící směs Podravka Natura na grilovanou zeleninu.
Postup přípravy:
Na pánvi rozehřejeme asi 3 lžíce olivového oleje, osmažíme na něm plátky česneku a lilek, který jsme předem okořenili směsí Podravka Natura na grilovanou zeleninu. Jakmile se nám voda obsažená v lilku vysmaží, přidáme krájená rajčata Podravka a vše krátce podusíme.
Potřebné množství vody přivedeme k varu, zalijeme jí kuskus a přikryjeme poklicí.
Kuskus po pěti minutách důkladně načechráme vidličkou a přimícháme do něj směs zeleniny, kterou jsme si připravili v pánvi. Kuskus dochutíme solí.
Nový komentář
Komentáře
Kouknu v obchodě, ale stejně není nad rajčátko z vlastní produkce
magic11 — #6 ahoj,
POlévka z pečených rajčat, to nevím, jak to mlůže chutnat
To zní lákavě . podívám se v obchodě . děkuji za typ
Rajčata mám dost ráda. V létě si vypěstuji na zahradě, a hodně jím syrová, Taky vyrábím z nich různé čalamády a kečup. V zimě si kupuji rajčata, která přidávám různě k jídlu. Různě zpracována rajčata nekupuji.
Trefa:rajcata sama v lete pestuju.mam nejake kecupy a nalozene ve sladkokyselem nalevu.
Ještě jsem je v obchodě neviděla, musím se po nich podívat