Zdroj foto: Shutterstock
Pivní zmrzlina
Začneme u nás v České republice. Jakou jinou příchutí bychom se mohli pochlubit u nás v Čechách než právě pivní? Tuto specialitu má ve svém menu Klášterní restaurace ve městě Želiv. Jedná se o karamelovou zmrzlinu na macerovaných švestkách s redukcí černého piva z Klášterního pivovaru Želiv a sladovou drobenkou. To nezní špatně, že?
Čabajka nebo tvarůžky
V České republice ještě chvíli zůstaneme. Pokud nejste zrovna na sladké, ale rádi byste se osvěžili, můžete vyzkoušet příchuť čabajky, tvarůžků nebo třeba kopru. Pochutnáte si na nich ve zmrzlinárně Ralsko v Mimoni.
Zmrzlina z mateřského mléka
Posuneme se za hranice České republiky a možná také za hranice našeho chápání. Brit Matt O’Connor uvedl v roce 2011 zmrzlinu složenou z madagaskarské vanilky, citrónové kůry a mateřského mléka. Tato zmrzlina se ale nesetkala s úspěchem a v roce 2017 byla zakázaná.
Černá zmrzlina
Černá zmrzlina souvisí hlavně s trendem černého uhlí z roku 2017, které se tou dobou přidávalo téměř do všeho. A nevyhnulo se ani zmrzlině. Jako základ zmrzliny se využívá nejčastěji světlá vanilková nebo citronová, která je následně pomocí černého uhlí obarvena na černo. Černou zmrzlinou zvanou Goth ice cream se mimo jiné proslavila Los Angeleská zmrzlinárna Little Damage, která prodává černou zmrzlinu ve stylově černých kornoutech.
Majonézová zmrzlina
Hellmann's ice cream vznikla ve Skotsku a potěší především ty, kteří majonézu používají s nadšením do salátů, na vajíčka, do sendvičů, …
Ve skotském Falkirku, odkud majonézová zmrzlina pochází, si ale můžete dát i jiné nevšední zmrzliny například s příchutí Monster energy drinku nebo Strongbow cideru.
Zmrzlina s chapadly
Trošičku přitvrdíme, a to zmrzlinou s příchutí chobotnice. S touto příchutí přišlo Japonsko společně třeba s příchutí koňského masa nebo kravského jazyka.
Zmrzlina z krokodýlích vajec
S tímto neobvykle ochuceným mraženým dezertem přišla restaurace v Davao City na Filipínách. Na výrobu této zmrzliny se používají krokodýlí vejce místo těch slepičích. Podle majitele restaurace jsou krokodýlí vejce tvořena z 80 % žloutkem a jsou mnohem výživnější a zdravější než ta slepičí.
Zdroj info: czechmag.cz, globe24.cz, apetitonline.cz, washingtonpost.com, today.com, dailymail.co.uk, zeliv.eu, instagram@pivovarzeliv, instagram@little.damage
Nový komentář
Komentáře
Černou zmrzlinu jsem ochutnala, ale čím byla obarvená, už nevím. Jinak mám raději klasiku. Před lety se prodával pivní nanuk, ale nijak mě chuť nenadchla. To si raději dám sklenici normálního piva.
Ve Valticích prodávájí vinnou zmrzlinu vyrobenou z Muller Thurgau.Je výborná. A ve Vyškově makovou zmrzku,taky vynikající.
Černou zmrzlinu jsem jedla v Ostravě, a tato zmrzlina měla ostružinovou příchuť. To je v pohodě. Ale kdybych měla chuť na čabajku, tvarůžky nebo chobotnici, tak si kurník šopa nepůjdu koupit zmrzlinu, ale půjdu si rovnou pro tu čabajku atd.
Ochutnala jsem zmrzlinu s černým uhlím, taky mi připomněla carbosorb nebo živočišné uhlí. Tvarůžková ani čabajková mě neláká, nechám si tyto potraviny v původní verzi. Za nás frčela pistáciová zmrzlina jedovatě zelené barvy, když jsem si dala pistáciovou v Itálii, byla výborná, ale barvou se jí nepodobala, asi tam nedali tolik barviva. A syn chtěl šmoulovou, když byl malý.
S černým uhlím možná ano, připomnělo by mi dobu kdy jsem jako dítě měla zažívací problém a dávali mi rozkousat aktivní uhlí. Tableta byla nasládla nic špatného jen ta černá barva na dlouho zabarvila ústa. Pivní taky nevypadá špatně ale jinak bych se do žádné další nepouštěla.