S kamarádkou bohyní Lenkou ujíždíme každé léto na zmrzlině. Obě dvě máme zmrzlinovače, a tak můžeme našim rodinám dopřát tu radost - domácí zmrzlinu.
Každý rok vyzkoušíme nekonečné množství různých variací, příchutí, nejrůznějších základů a roztodivných kombinací. Baví nás to, si hrát a objevovat nové chutě. Lenka si letos oblíbila zmrzlinu ze šťavnatých broskví, kterou sama vymyslela.
Vyzkoušejte ji také, nebudete litovat.
Suroviny
- 7 broskví
- 100 g cukru krupice
- 1 konzerva kondenzovaného mléka
- 200 ml smetany ke šlehání
Postup
Slupku broskví lehce křížem nařízneme, broskve dáme do hrnce nebo mísy a zalijeme vařící vodou. Po chvíli vyndáme, necháme zchladnout a slupku oloupeme.
Cukr rozpustíme v pánvi. Až se z něj vytvoří jantarově hnědý karamel, přidáme broskve. Necháme chvilku podusit.
Pokud zbudou kousíčky nerozpuštěného karamelu, nevadí. Necháme vychladnout.
Broskve spolu s karamelovou šťávou rozmixujeme na jemnou kaši, přidáme kondenzované mléko.
Smetanu vyšleháme a přidáme k broskvové směsi.
Vše nalijeme do stroje na zmrzlinu a zapneme.
Pokud nemáte zmrzlinovací stroj dáme směs do misky do mrazáku a každou hodinu promícháváme.
Nový komentář
Komentáře
Musim vyzkouset.
Docela dost kalorické,rozmýšlela bych se to dávat dětem.
hms, mám tu jen salko - bude to k jídlu i z toho, nebo to radši nemám riskovat?
domácí zmrzlini jsem ještě nikdy nedělala, ale všechno je jednou poprvé
Dotaz pro autorku - redakci, nemám zmrzlinovač, takže s promícháváním...jak často promíchávat, jako každou hodinu, chápu, ale třikrát, pětkrát, desetkrát? Zajímá mě, kdy už to bude k podávání.
Zmrzlinu nemusím,raději si dám nějaký nanuk,ale i to velice málo.
Nejradši mám vanilkovou.
Broskvovou jsem ještě neochutnala, možná vyzkouším. A jak se tu píše v diskuzi o nanucích, jednoznačně u mě vyhrává Míša. Na 2. místě Eskymo.
musí být výborná, ale také bych je asi raději snědla v syrovém stavu, navíc kondenzované mléko je celkem drahá záležitost
Broskva raději v čerstvém stavu.
vypadá to moc dobře
Vypadá to zajímavě....až dozrají broskve možná vyzkouším.
Hanula — #7 jj to já znam 1 kopeček zmrzky stačí na 1 rok
To musí být dobrota, už jen z toho důvodu,že to bude pěkná kalorická bomba
Zmrzlinu si určitě v létě dávám, je to dobré osvěžení.
Zmrzlinu mám ráda, ale broskvovou jsem ještě neochutnala, musí to být opravdu dobrota.
to musí být výborná dobrůtka.....
Broskve mám a zmrzlinku máme rádi!