Blíží se dny svátků, při kterých budeme připravovat různá pohoštění.
Na štědré stoly patří chlebíčky, jednohubky, saláty, pomazánky a všelijaká další chutná jídla.
Podomácku vyrobené pomazánky zaberou sice trochu času, ale můžeme se pak spolehnout, že naši příbuzní a jiní hosté budou s naší hostinou spokojeni.
Právě k přípravám domácích pohoštění nám Rama nabízí různé pomocníky.
Jestliže jich využijeme, bude naše občerstvení nejen chutné, ale i výživné.
Přímo na chlebíčky či na výrobu pomazánek se nabízí Rama Classic, Rama Linie nebo Rama
Přinášíme vám jeden z receptů na pomazánku, uvedených v kuchařce od Ramy:
POMAZÁNKA S VLAŠSKÝMI OŘECHY
2 lžíce Ramy Cremefine na vaření
sůl, pepř
Vlašské ořechy umeleme, smícháme s Ramou Classic, nastrouhaným sýrem a Ramou Cremefine na vaření.
Pomazánku osolíme, opepříme a namažeme na čerstvé pečivo.
Pokud vám nezbude čas ani na jednoduchou přípravu této pomazánky, nevěšte hlavu.
Rama má řešení i pro ty z vás, kteří dávají přednost hotovým pomazánkám zakoupeným v obchodě.
Pomazánkové krémy Rama Crème Boujour jsou vyrobeny z odtučněného tvarohu a rostlinných tuků a olejů a nabízí se v příchutích s bylinkami, pikantní s paprikou, s křenem, s česnekem a cibulí a jako novinku najdete ve vašem obchodě také Ramu Crème Bonjour se šunkou.
Jak již bylo řečeno, Rama není vhodná pouze k namazání pečiva.
Je také vynikající při přípravě teplých jídel a pečení moučníků.
Pomocí následujícího receptu se můžete přesvědčit, že s Ramou Classic lze snadno upéct i sváteční dezert.
SVÁTEČNÍ ŘEZY
4 vejce
1/2 balíčku prášku do pečiva
2 balíčky vanilkového cukru
Rama Classic na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu
Z mouky, prášku do pečiva, Ramy Classic, cukru a žloutků umícháme vláčné těsto. Oddělíme asi 1/3 a dáme ji vychladit.
Zbytek těsta rozválíme a přeložíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými, jablky nakrájenými na malé kousky, posypeme vanilkovým cukrem a ořechy.
Potřeme tuhým sněhem z bílků a povrch pokryjeme nastrouhanou vychladlou 1/3 těsta.
Pečeme asi 30 minut.
O dalších produktech značky Rama se dočtete v následujících článcích, ve kterých najdete například recept na boršč nebo na brambory s pikantním pomazánkovým krémem Rama Crème Bonjour.
Sledujte magazín Žena-in a zkuste s námi letošní vánoční pohoštění připravit snadněji a trochu jinak.
Nový komentář
Komentáře
Veronika F: tak tak, my máme cholesterol taky na spodní hranici a chlebík si mažeme jedině máslem:-) Margarín nám nesmí do lednice:-))
Ramu kupuju místo normálního másla, ale pomazánkové je pomazánkové.
Vivian: no, kolikrát je pomazánkový máslo daleko levnější než RAMA-bonjour. a výživnější, to má Ladia pravdu :o))
Nám Rama i přes masivní reklamní kampaně nepřirostla k srdci. Myslím, že pomazánky i bez Ramy budou chutné a výživné ;)
Margarín nám nechutná, ty pomazánky mají pak takovou divnou pachuť... souhlasím s Luciš, pomazánkové máslo je na pomazánky stokrát lepší a taky mnohem chutnější. Na ceně nezáleží.)
pomazankovy máslo je teda 100% lepší a levnější
Rama Boujour - rychlé, chutné, na nečekané návštěvy, ale i na svačiny do školy - mňam
Ramu Boujour používám na jednohubky, nahoru dám třeba plátek rajčete nebo okurky, je to rychlé a moc dobré...