Blíží se dny svátků, při kterých budeme připravovat různá pohoštění.

Na štědré stoly patří chlebíčky, jednohubky, saláty, pomazánky a všelijaká další chutná jídla.

 

Podomácku vyrobené pomazánky zaberou sice trochu času, ale můžeme se pak spolehnout, že naši příbuzní a jiní hosté budou s naší hostinou spokojeni.

 

Právě k přípravám domácích pohoštění nám Rama nabízí různé pomocníky.

Jestliže jich využijeme, bude naše občerstvení nejen chutné, ale i výživné.

 

Přímo na chlebíčky či na výrobu pomazánek se nabízí Rama Classic,  Rama Linie nebo Rama Máslová.

Přinášíme vám jeden z receptů na pomazánku, uvedených v kuchařce od Ramy:

 

POMAZÁNKA S VLAŠSKÝMI OŘECHY

75 g Ramy Classic

30 g ementálu

20 g vlašských ořechů

2 lžíce Ramy Cremefine na vaření

sůl, pepř

 

Vlašské ořechy umeleme, smícháme s Ramou Classic, nastrouhaným sýrem a Ramou Cremefine na vaření.

Pomazánku osolíme, opepříme a namažeme na čerstvé pečivo.

 

Pokud vám nezbude čas ani na jednoduchou přípravu této pomazánky, nevěšte hlavu.
Rama má řešení i pro ty z vás, kteří dávají přednost hotovým pomazánkám zakoupeným v obchodě.

Pomazánkové krémy Rama Crème Boujour jsou vyrobeny z  odtučněného tvarohu a rostlinných tuků a olejů a nabízí se v příchutích s bylinkami, pikantní s paprikou, s křenem, s česnekem a cibulí a jako novinku najdete ve vašem obchodě také Ramu Crème Bonjour se šunkou.

 

Jak již bylo řečeno, Rama není vhodná pouze k namazání pečiva.

Je také vynikající při přípravě teplých jídel a pečení moučníků.

Pomocí následujícího receptu se můžete přesvědčit, že s Ramou Classic lze snadno upéct i sváteční dezert.

 

SVÁTEČNÍ ŘEZY

400 g polohrubé mouky

250 g Ramy Classic

150 g cukru krupice

4 vejce

1/2 balíčku prášku do pečiva

800 g jablek

2 balíčky vanilkového cukru

50 g nastrouhaných vlašských ořechů

Rama Classic na vymazání a hrubá mouka na vysypání plechu

 

Z mouky, prášku do pečiva, Ramy Classic, cukru a žloutků umícháme vláčné těsto. Oddělíme asi 1/3 a dáme ji vychladit.

Zbytek těsta rozválíme a přeložíme na vymazaný a vysypaný plech. Poklademe oloupanými, jádřinců zbavenými, jablky nakrájenými na malé kousky, posypeme vanilkovým cukrem a ořechy.

Potřeme tuhým sněhem z bílků a povrch pokryjeme nastrouhanou vychladlou 1/3 těsta.

Pečeme asi 30 minut.

 

O dalších produktech značky Rama se dočtete v následujících článcích, ve kterých najdete například recept na boršč nebo na brambory s pikantním pomazánkovým krémem Rama Crème Bonjour.

 

Sledujte magazín Žena-in a zkuste s námi letošní vánoční pohoštění připravit snadněji a trochu jinak.

TÉMATA:
DŮM A BYT