Ingredience (na 8 porcí):
- 250 g žitné celozrnné Pernerky
- 150 ml mléka
- 1PL octa
- 1ČL drceného kmínu
- 2PL oleje
- 10 g droždí
- 1ČL cukru
- špetka soli
- Mléko, kmín, hrubá sůl na potření a posypání
Postup (doba přípravy 120 minut):
Nejprve si zaděláme kvásek a necháme vzejít. (Smícháme droždí, cukr, a trochu teplého mléka. Promícháme a necháme cca 15 minut.)
Poté smícháme všechny suroviny a nakonec přimícháme kvásek. V robotu zaděláme těsto a necháme 120 minut kynout (nebudete mít klasické těsto, spíš takovou pastu).
Posypeme moukou a vyválíme kruh, který rozdělíme na 8 trojúhelníků. Každý trojúhelník rolujeme od nejširšího po nejtenčí a dáme na plech. Můžeme nechat rovně jako klasický rohlík nebo zatočit.
Rohlíčky necháme ještě 30 minut na plechu kynout. Rohlíčky potřeme mlékem a posypeme solí nebo kmínem. Pečeme v rozpálené troubě na 180 stupňů asi 20-25 minut dle trouby.
Nebo se vám třeba budou líbit tyto recepty:
Foto: Alena Kolaříková
Foto: Alena Kolaříková
Nejlepší bagety podle Maškrtnice
Foto: Alena Kolaříková
Nový komentář