Co potřebujeme:
- 1000 g ovoce (8-12 mandarinek a 8 kusů kiwi)
- 4 lžičky medu
- BIO třtinový želírovací cukr 3:1 nebo Želírovací cukr 3:1 Labeta
Postup:
Kiwi oloupeme a pokrájíme na menší kousky. Mandarinky oloupeme a měsíčky zbavíme blanek, aby marmeláda nezhořkla. Ovoce rozmixujeme, přidáme med a BIO třtinový želírovací cukr 3:1 a důkladně promícháme. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Hotovou marmeládou plníme čisté skleničky, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skleničky skladujeme na suchém, chladné a tmavém místě.
- Vyzkoušejte také: Netypické zavařeniny, které si zamilujete!
Nový komentář
Komentáře
Domácím marmeládám a džemům jsem od jisté doby propadla a dělám si početné zásoby. Jde mi to od ruky, tak proč ne
V receptech pro Thermáček jsem objevila spojení kiwi a kaki. Samotnou by mě to nenapadlo, ale chutná to úžasně!
Děláme čistou kiwi marmeládu a sirup pravidelně. Navíc kvůli teplému podzimu je kiwi už měkké, takže to bude nutnost. Kdo by to všechno snědl. Přitom je úroda poloviční, necelé 2q.
Odblaňování jednotlivých měsíčků mandarinek může být dobrý antistres
Tak ta vypadá dobře.
My jsme letos poprve zkusili angrestovou a byla vazne skvela. Navic i prekvapive sladka??
Stojí to za vyzkoušení. Nevšední a bezva tip. včera jsem jedla fíkovou, tak teď si prokliknu na Nevšední marmelády a jsem zvědavá, zda ji tam najdu. Byla moc dobrá
Vypadá úžasně, musí i tak chutnat :) Není to tak dlouho co jsem dělala šípkovou marmeládu. Je výborná a také je plná vitamínu které v tomto počasí potřebujeme. Máte s tímto receptem také zkušenost?
https://erecepty.eu/sipkova-marmelada/
Doporučuji
to je asi dobrá marmeládka
To může být dobré, ale medu je škoda všude tam, kde přechází varem. Je z něj pak jenom sladidlo.