Čtenářka Renata tvrdí, že zhubla po pravidelné konzumaci oliv…

„Kamarádka mi doporučila recept, který mi stáhla z internetu. Každé ráno v 8.00 jím pět černých oliv, ve 12.00 dalších pět a v 18.00 čtyři zelené. V ostatním jídle se nijak neomezuji, snažím se ale jíst pravidelně a zdravě, po olivách mám navíc menší hlad. Účinek je skvělý, v návodu se píše nejméně 1 kg za měsíc dole, a skutečně to funguje. Po čtyřech měsících mám dole dokonce 5 kg! I když jsou černé olivy trochu dražší, musím to všem čtenářkám doporučit,“ napsala Renata.

Olivy dělíme na černé a zelené. Ty černé jsou vlastně dozrálé zelené. Oba druhy oliv jsou velmi málo kalorické (10 oliv má 30–45 kcal) a jen několik málo oliv utiší hlad. Mají totiž poměrně vysokou energetickou hodnotu.
Dále jsou olivy bohaté na vitamíny A a E, nenasycené mastné kyseliny, antioxidanty, přírodní vlákniny a minerály (železo, vápník, draslík, hořčík...).
Napomáhají snížení hladiny cholesterolu v krvi a spolu s antioxidačními účinky tak podstatně omezují riziko vzniku cévních onemocnění a některých typů rakoviny.
Olivy podporují hubnutí, protože snižují příjem potravy. V kombinaci s dalšími potravinami totiž rychle zasytí.
Posilují imunitní systém, zastavují předčasné stárnutí, posilují srdce, chrání žlázy produkující hormony a mírní zánětlivé bolesti.

Myslíte, že může člověk pravidelným pojídáním oliv hubnout? Nebo šlo podle vás o autosugesci?