Nádobí Masterpiece je patentovaný revoluční kuchyňský systém, se kterým společnost Zepter International dobyla svět. Systém je navržen pro vaření bez použití soli, vody a oleje, díky čemuž si jídlo uchovává přirozené vůně, chutě, vitaminy a nutriční vlastnosti. Snížením obsahu kalorií a tuku společnost Zepter International přispívá k přípravě výživnějších jídel a zdravějšímu životnímu stylu.

Víte, proč společnost Zepter International chtěla po svých expertech, aby vyrobili nádobí ze zcela odlišného materiálu, než jaké byly do té doby používány? Důvodem byly jejich závažné nedostatky:

  • Hliník – šíří teplo rovnoměrně, ale snadno oxiduje, deformuje se a je porézní.
  • Ocel – je pevná, ale rezaví, je náročná na údržbu a nešíří teplo rovnoměrně.
  • Keramika – je dekorativní, ale nešíří teplo rovnoměrně. Je porézní, snadno se láme a drží se v ní dlouho pachy.
  • Sklo – snadná manipulace, ale rychle se rozbíjí a jídlo se snadno připaluje.
  • Lehká ocel – dlouho vydrží, ale nevede teplo rovnoměrně, jídlo se připaluje.
  • Smalt – dekorativní, ale nevede teplo rovnoměrně. Jídlo se rychle pálí a hrnec se snadno poškodí.
  • Teflon – vede teplo rovnoměrně, ale obtížně se udržuje a snadno se poškodí.

zepterNádobí Zepter je vyrobeno z ušlechtilé chromniklové nerezové oceli. Tento materiál je ekologický, snadno se udržuje, nemění své vlastnosti, neoxiduje, není porézní a je téměř nezničitelný. Varné nádoby Zepter jsou dále vybaveny patentovaným, 10 milimetrů silným akutermickým dnem, které je vyrobeno z několika vrstev speciálních slitin. Ty zajišťují vysokou tepelnou vodivost a rovnoměrné rozvedení tepla i v situaci, kdy je plamen nastaven na minimum. Díky tomu šetří energii a peníze. Akutermické dno je vhodné pro všechny druhy ohřevu, včetně indukčního. Stěny varných nádob mají tloušťku přesně 1 mm a zahřívají se mnohem pomaleji než dno. Tato inovace způsobuje cirkulaci vlhkého vzduchu uvnitř nádoby a umožňuje vaření bez vody.

Kombinace cirkulace páry a kompatibilních nádob umožňuje vaření v několika vrstvách, v tzv. varném sloupci. Příprava jídla je tak rychlejší a ekonomičtější. Poklice varných nádob jsou speciálně navrženy tak, aby se v jejich středu hromadila pára, která poté zkondenzuje a odkapává dolů na dno nádoby. Speciální úprava okraje poklice zajišťuje dokonalé těsnění, a brání tím úniku cenných živin z připravovaných pokrmů. Důležitým prvkem nádob jsou rovněž jejich úchyty, které zůstávají stále studené. Umožňují tak bezpečnou manipulaci s horkými nádobami. Ucha jsou odolná vůči vysokým teplotám a lze je umývat v myčce nebo používat v troubě vyhřáté až na 225 ºC. Zároveň slouží jako ideální odkládací místo na poklici.

Exkluzivním doplňkem poklic systému Zepter Home Art je „termokontrol“, který zajišťuje neustálý přehled o teplotě uvnitř nádoby. Žluté pole znamená, že je nádoba chladná nebo se teprve začíná zahřívat, zelené pole symbolizuje ideální teplotu pro vaření (asi 95 ºC, důležité i z hlediska úspory energie) a konečně pole červené znamená, že se nádoba přehřívá a je potřeba snížit intenzitu ohřevu nebo jej zcela vypnout.

Integrovaný systém Zepter se skládá z nádobí na vaření, misek, servírovacích mís, cedníků, struhadel a košíků, které lze vzájemně optimálně kombinovat. Nádobí Zepter je ekonomické, racionální, inteligentní – zkrátka dokonalé!

Více informací o výrobcích Zepter najdete na www.zepter.cz

Chcete nám něco k tématu a nádobí Zepter napsat?

Pak můžete na redakční e-mail (do předmětu uveďte prosím „Zepter“): redakce@zena-in.cz

Reklama