Foto: Shutterstock
Věra (40)
„Vím, že členům mé rodiny i kolegům v práci, kteří se mnou v danou chvíli obědvají, to připadá divné a možná i nechutné, ale já si zkrátka nemůžu pomoci. Pokaždé, když máme na oběd rizoto, naliju si do něj řepu i s nálevem. Vznikne tak pro mě dokonalá a pro okolí dokonale odpudivá růžová plovoucí směs nálevu a rýže. Jsem kvůli tomu schopná přinést si i svou vlastní řepu z domova. Samotné rizoto mi prostě připadá strašně suché a nedokážu ho pozřít.“
Tereza (28)
„S jídlem jsem experimentovala jen několikrát za život. A většinou to byly velice specifické okamžiky. Pamatuju si, že na vysoké škole jsem vždy o zkouškovém byla v hrozném stresu a byla schopná splácat páté přes deváté. Mou nejoblíbenější kombinací tou dobou byly čokoládové Kinder tyčinky, obalené v plátku sýra. Dnes se nad tím pozastavuju.“
Kamila (36)
„Mým nejlepším přítelem je kečup. Dávám ho všude, a to i tam, kam se vůbec nehodí. Když si večer k televizi nakrájím zeleninu na kolečka, nezapomenu ji zalít pořádnou vrstvou kečupu. Bez kečupu si nedokážu představit ani míchaná vajíčka.“
Veronika (21)
„Každou neděli jezdíme na takový lepší oběd k babičce. Když zrovna máme palačinky nebo lívance, předchází jim většinou bramborová nebo frankfurtská polévka. Myslím, že jsem si tento zvyk odnesla z dětství, ale polévku už většinou zajídám namazanou palačinkou. Ostatní se mi přitom smějí.“
Kateřina (53)
„Pan Pohlreich by ze mě určitě radost neměl. Moje nejoblíbenější jídlo je totiž už pěknou řádku let kuřecí plátek s broskví. Je to pro mě skvělá kombinace chutí. A když nemám po ruce broskev, klidně sáhnu i po ananasu. Nerozumím tomu, proč je toto jídlo tolik nenáviděné. Když si ho dám v restauraci (a to už ho na moc místech bohužel nemají), dcera se za mě stydí.“
Zdroj info: Respondentka Věra, Tereza, Kamila, Veronika a Kateřina
Čtěte také:
- Zeptali jsme se mužů, co nesnáší na ženách: Proměnlivé nálady to překvapivě nejsou
- Přítelkyně si přála psa do kabelky, teď máme doma krvelačnou bestii, stěžuje si Dominik (28)
Nový komentář
Komentáře
Jeden můj kolega jedl krupicovou kaši posypanou osmaženou cibulí. Druhý zase bramborovou s máslem posypanou mákem s cukrem. Měla jsem husí kůži jen když líčili jak je to dobré.
Pocházím z jihomoravské vesnice a bélešek k fazolové polévce jedla většina babiček mých spolužáků. Taky mi nabídli, to víte, dědina. Tak palačinku k polévce klidně pozřu. I lívanec. Sýr s čokoládovou tyčinkou bych nepozřela a kečup jím výjimečně. A červenou řepu miluju v jakékoli podobě, ale nalitou do rizota bych nemohla. Kuřecí plátek s broskví možná v době největšího hladu, v práci dělali s ananasem, to jsem si nikdy nedala, ani pizzu Havaj.
Pokud někdy sledujete pořad na Streamu .cz "Jak nás vidí svět" tak tam jsou někdy taky kombinace ,co by si cizinci k jídlu přidali.A ze všeho nejhorší mě přijdou Australané ,ti by dali kečup a hranolky úplně ke všemu.
Já si do rizota dávala tu vodu z okurek. A moje specialita je palačinka s moučkovým cukrem. Ale né jemně pocukrovat, ale pořadnou vrstvu.
Když jsme u těch kombinací, tak já a moje dcera milujeme hranolky dohromady se zmrzlinou v nejmenovaném řetězci ??????
Tak já jsem zřejmě divná naopak tím, co nejím. Třeba zásadně odmítám ke svíčkové brusinky. To řeknu radši dvakrát, že brusinky ne, než aby mi to jídlo tím kazili. Podobně odmítám kečup na cokoli, na co se běžně dává, a u podezřelých jídel, kde si nejsem jistá, se paranoidně ptám, jestli v tom není kečup. Onehdy mi tím pokazili buřty na pivu - probůh, který blázen do toho může dávat kečup? Fuj. No ale vzpomínám si, že jednou, když jsme jako středoškoláci byli na chmelové brigádě v nejmenovaném JZD, které již dnes neexistuje, krmili nás tam všelijak. A jednou jsme dostali k snídani vánočku a tavený sýr. Byli jsme mladí a hladoví, tak jsme holt namazali vánočku tím sýrem a sníst se to dalo. Ale že bych to musela někdy opakovat...
Mám ráda dobrý chleba s kvalitním máslem, k tomu přikusovat jablko a zapíjet to bezlaktózovým mlékem. V Maďarsku často podávali k řízku rýži nebo jako dip majonézu s džemem...a hle náš pětiletý prcek k řízku jedině rýži a k majonéze též přidáváme rybízový džem s je to dobré.