
Co budete potřebovat? 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 2 krabičky neslazeného TATRA mléka, 8 lžic strouhaného kokosu, 2 vanilkové cukry a 500 - 750 ml rumu (podle chuti)
1. Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, mírným varem vařte cca 2 hodiny. Nechte vychladnout, v žádném případě neotvírejte horké!!
2. Na suché teflonové pánvi opražte dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijte do misky, kam jste nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Nechte 24 hodin v lednici macerovat.
3. Druhý den slijte přes plátýnko a dobře vyždímejte, kokos vyhoďte, popř. ho můžete použít do bábovky.
4. Smíchejte svařené slazené mléko, ze kterého se udělal hustý karamel, s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přilévejte rum (podle chuti, tak mezi 500 ml – 750 ml).
5. Slijte do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)
TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…
EXTRA TIP: Pokud použijete pěknou láhev, kterou vlastnoručně pomalujete barvami na sklo, můžete použít tento lahodný likér jako dárek pro přátele nebo rodinu.
Nový komentář
Komentáře
Moje mamka nějaký domácí bejlíz dělá, nevím, jestli podle tohohle receptu, nebo jinak, ale chutná skvěle.
Už jsem ten likér doma vytvářela, oříškovou variantu. Je vážně skvělý, dokonce jej pil i
a ten jinak žádné likéry nepije.
Jé, tohle zní vážně skvěle. Ještě že jsem to našla před vánocemi, to určitě zkusím.
Já si to umíchala z poloviční dávky, páč můj
to nerad....a celé jsem to vyslopala během chvilky
, šťuk...
Já mám doma 3 falše origoš Bejlýz, jedna už je po záručce, tak jsem ji vyhodila a 2 tam ještě jsou...pomooooooc! Já to fakt nemůžu! Já ráda whisky ohne soda.....čistou!!!!
Tak já jsem to mezitím stihla hned v pondělí nachystat a včeta se stáčelo do lahvinky
Jůůůů, to vám je dobrýýýýýýýý Pořád jsem si chodila dolívat jak mlsná koza
Příště musím vyzkoušet i tu malovanou láhev
Místo rumu se může použít i vodka nebo něco jiného co vám chutná.Pila jsem to i s napoleonem.
Hec, hec a ja jsem z ni u Lorinky trochu upila...
Tento receptík na liquér jsem už s úspěchem použila a na Silvestra měl velký úspěch. Díky Týno
Ještě si schovávám jednu lahvinka na únor na hory, tak uvidíme, jaký bude zalažený
Jo jen tam mám trochu víc rumu- nějak to furt bylo husté...
Tak ráda bych to zkusila,ale myslím, že nemám tu trpělivost, i
když ....no uvidíme, v každím případě si recept vytisknu.
myslim ze to vyzkousim
JO jo,to bejliz je fakt mňamka, dělám ho stejně, ale tenhle kokosový likérek, ten se mi jeví taky velmi chutně - hned to VYZKOUŠÍM. Akorát se obávám toho, že stejně tu pravou chuť nezjistím.
Tyhle "lepihuby" jsou nejlepší, když se to nechá nějaký pátek uležet, ale to u nás nehrozí