Dnes mám extra tip pro všechny, kteří mají rádi sladké likéry, jimž moje babička s oblibou říkávala „lepihub“ :-)))) Příprava tohoto likéru možná vypadá složitě, ale věřte, že trochu té práce při výrobě opravdu stojí za to.
Co budete potřebovat? 2 plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 2 krabičky neslazeného TATRA mléka, 8 lžic strouhaného kokosu, 2 vanilkové cukry a 500 - 750 ml rumu (podle chuti)
1. Dvě plechovky slazeného kondenzovaného mléka dejte do hrnce, zalijte vodou, aby byly potopené, mírným varem vařte cca 2 hodiny. Nechte vychladnout, v žádném případě neotvírejte horké!!
2. Na suché teflonové pánvi opražte dorůžova osm lžic strouhaného kokosu a ještě horký ho nalijte do misky, kam jste nalili dvě krabičky neslazeného TATRA mléka. Nechte 24 hodin v lednici macerovat.
3. Druhý den slijte přes plátýnko a dobře vyždímejte, kokos vyhoďte, popř. ho můžete použít do bábovky.
4. Smíchejte svařené slazené mléko, ze kterého se udělal hustý karamel, s kokosovým mlékem a dvěma vanilkovými cukry, nejlépe v mixéru a postupně přilévejte rum (podle chuti, tak mezi 500 ml – 750 ml).
5. Slijte do lahví. Pokud ho ihned nevypijete, vydrží v chladu měsíce (sama jsem to ještě nevyzkoušela, nějakou záhadou je do pár týdnů pryč…)

TIP: Pokud nemáte rádi kokos, použijte namleté oříšky…

EXTRA TIP: Pokud použijete pěknou láhev, kterou vlastnoručně pomalujete barvami na sklo, můžete použít tento lahodný likér jako dárek pro přátele nebo rodinu.
Reklama