Znáte ten pocit, že vás doma přepadne chuť na dobrou, ale opravdu dobrou kávu? Čerstvě umletou, horce spařenou, s našlehaným mlékem a vonící na dálku? Že už se vám nikam nechce? Že se k vám právě ohlásila na návštěvu teta z Dobříše? Že máte chuť udělat si svoji soukromou kávovou siestu? Tak v tom případě potřebujete jen jedno. Automat na espreso, který vám právě teď nabízí světoznámá značka AEG.

Tento špičkový vestavný domácí pomocník splňuje ty nejpřísnější nároky na kvalitu a spolehlivost, snadno se ovládá a jeho elegantní design v nerez úpravě skvěle zapadne do každého interiéru. Přístroj je vybaven mlýnkem a zásobníkem na zrnkovou kávu, tlakovou tryskou pro přípravu cappuccina, odkapávací miskou, filtrem na vodu, odměrkou a dalšími nezbytnostmi. Můžete s jeho pomocí připravit obyčejné či dvojité espreso nebo lahodné cappuccino s našlehaným mlékem, přesně takové, jaké si ráda dáváte ve své oblíbené kavárně. Manipulace s přístrojem je jednoduchá a zvládne ji i méně technicky zdatný jedinec. :-)

Jako inspiraci má pro vás AEG několik chutných kávových receptů, které připravíte za pomoci automatu na espreso AEG, jimiž si uděláte radost ve všední den i ve svátek a na které můžete nalákat svého vyvoleného nebo jimiž můžete uhostit váženou návštěvu.

Studený koktejl espreso
Pěnivý a osvěžující nápoj poskytující požitek zvláště v horkých dnech. Připravíte ho tak, že espreso s cukrem nalijete do šejkru s kostkami ledu, několik sekund v šejkru protřepete a servírujete ve vysokých sklenicích na zahradě…

Irská káva
Náladu vám zvedne a energii dodá povzbuzující a posilující irská káva. Ve vysoké nahřáté sklenici nejdříve rozmixujete osm dílů teplé kávy, jeden díl whisky a jeden díl surového cukru. Pak kávu pokryjete čerstvě připravenou šlehačkou a podáváte s neodolatelným úsměvem...

Mexická káva
Silný a exotický nápoj vzbudí spoustu nečekaných emocí. ;-) V šálku dobře promíchejte malé množství smetany, polovinu lžičky skořice, špetku strouhaného muškátového oříšku a cukr, potom ušlehejte. Do středně velkého šálku přilijte lžičku tekuté čokolády a kávu, přidejte trochu skořice a dobře promíchejte. Ozdobte lžičkou vanilkové smetany.

Cappuccinová zmrzlina
V malém hrnečku uveďte do varu dva šálky espresa, tři šálky šlehačky a jeden šálek cukru. Směs nechte vychladnout, dokud není vlažná, potom vložte na 4 až 5 hodin do mrazničky. Servírujte v podobě ledových kuliček ozdobených celými kávovými zrny.