Taky jste slyšeli, že brambory podraží????
Tak ještě než se tak stane, mám pro vás pár bramborových tipů:

· Pokud chcete uvařit brambory rychleji, přidejte do vody lžičku kypřícího prášku do pečiva
· Chcete-li, aby staré brambory získalylepší chuť, přidejte do vody, ve které je vaříte, kromě soli a kmínu trochu mléka nebo citrónové šťávy, celerovou či petrželkovou nať, libeček nebo stroužek česneku
· Nové brambory snadněji oškrábeme, když je předem namočíme do studené vody, ve které jsme rozpustili hrst soli
· Pokud potřebujete uvařit brambory ve slupce, tak je po uvaření a scezení přelijte studenou vodou, budou se lépe loupat
· Vařené brambory před opékáním posypte trochou hrubé mouky, opečou se krásně dorůžova a budou mnohem křehčí
· Smažené brambory budou křupavější, když je po nakrájení namočíme do studené vody a asi po půl hodině scedíme a na utěrce dobře osušíme
· Mleté maso určené na karbanátky můžeme nastavit jemně nastrouhanými syrovými brambory (na 250g masa 1 středně velký brambor). Karbanátky budou šťavnatější a chutnější
· Ze zbylých uvařených brambor, které pokrájíme na slabé plátky nebo na hrubo nastrouháme, opečeme na oleji, okořeníme, osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, připravíme chutnou omeletu. Posypeme ji na nudličky nakrájeným salámem a nastrouhaným sýrem a podáváme.
Reklama