
Tak ještě než se tak stane, mám pro vás pár bramborových tipů:
· Pokud chcete uvařit brambory rychleji, přidejte do vody lžičku kypřícího prášku do pečiva
· Chcete-li, aby staré brambory získalylepší chuť, přidejte do vody, ve které je vaříte, kromě soli a kmínu trochu mléka nebo citrónové šťávy, celerovou či petrželkovou nať, libeček nebo stroužek česneku
· Nové brambory snadněji oškrábeme, když je předem namočíme do studené vody, ve které jsme rozpustili hrst

· Pokud potřebujete uvařit brambory ve slupce, tak je po uvaření a scezení přelijte studenou vodou, budou se lépe loupat
· Vařené brambory před opékáním posypte trochou hrubé mouky, opečou se krásně dorůžova a budou mnohem křehčí
· Smažené brambory budou křupavější, když je po nakrájení namočíme do studené vody a asi po půl hodině scedíme a na utěrce dobře osušíme
· Mleté maso určené na karbanátky můžeme nastavit jemně nastrouhanými syrovými brambory (na 250g masa 1 středně velký brambor). Karbanátky budou šťavnatější a chutnější
· Ze zbylých uvařených brambor, které pokrájíme na slabé plátky nebo na hrubo nastrouháme, opečeme na oleji, okořeníme, osolíme a zalijeme rozšlehanými vejci, připravíme chutnou omeletu. Posypeme ji na nudličky nakrájeným salámem a nastrouhaným sýrem a podáváme.
Nový komentář
Komentáře
Všechno znám, ten libeček jsem dávala hlavně dřív, teď ho nemám.
Moc zajímavé tipy, mám brambory jako přílohu ráda. Něco určitě vyzkouším, třeba tu petržel. nať při vaření
Brambory máme moc rádi, jenom s těma namrzlýma se snad nedá dělat nic.
A když mi trošku namrzly?Znám jenom jednu fintu - nechat pár dní v pokojové teplotě,ale to spíš vadnou,hnijou ...Ví někdo něco lepšího?
oprava STEJNE
NEJLEPSI JE STEJEN BRAMBORAK