
Klasická bublanina
Potřebujete 4 vejce, 160 g pískového cukru, 160 g hladké mouky, 3 lžíce vody, 30 g másla, asi 700 g třešní
Žloutky šleháte s polovinou cukru, přilijete po lžících horkou vodu a vše ušleháte do husté pěny. Pak šleháte bílky, ke kterým přidáte zbytek cukru a pokračujete, dokud sníh nezhoustne. Pak jej lehce vmícháte do žloutkové směsi spolu s moukou a rozehřátým máslem. Těsto nalijete na vymazaný a vysypaný pekáček, pokladete třešněmi a pečete ve středně vyhřáté troubě. Před podáváním sypete moučkovým cukrem.
Maminčin čokoládový koláč
Potřebujete 200 g másla, 250 g cukru, 250 g hladké mouky, 250 g strouhaných lískových oříšků, 4 vejce, trochu skořice, 3 lžíce čokoládového pudinku v prášku, 2 vanilkové cukry, 1 prášek do pečiva, 2 cl griotky, cca 1 kg třešní
Máslo s cukrem utřete do pěny. Mouku smícháte s oříšky, skořicí, pudinkem a práškem do pečiva. Do původní máslové pěny vmícháte vejce, směs s moukou a griotku. Těsto vlijete do vymazané a vysypané dortové formy a pokladete třešněmi. Pečete v předehřáté troubě asi půl hodiny. Podáváte sypané moučkovým cukrem.
Tvarohové třešňové knedlíky
Potřebujete 250 g měkkého tvarohu, 5 lžic hrubé mouky, lžička prášku do pečiva, 1 vejce, cukr podle chuti, případně kakao, skořice
Tvaroh smícháte s moukou, práškem do pečiva a vejcem, vypracujete těsto, ze kterého vyválíte „housenku“, nakrájíte na kolečka a plníte třešněmi. Vaříte ve vodě cca 8 minut. Hotové posypete cukrem a polijete rozpuštěným máslem, můžete ještě dozdobit kakaem nebo skořicí.
Nový komentář
Komentáře
Ťapina — #1 aj me
Ťapina: hosi musi vyplivovat, davam cele
Mňam, třešňová bublanina. Ale z vypeckovaných třešní, moje mamka je tam vždycky dávala celé a mě to vyplivování pecek dokázalo znechutit celou bublaninu.