
Když padne soumrak, vytahují všichni ostřílení grilovači své stroje a „zatápějí pod kotlem“. Abyste se i vy mohli stát zasloužilými grilovacími mistry, přinášíme vám několik rad a receptů, aby se vaše pochoutky staly vyhlášenými a aby se vašim sousedům při vůni z vaší zahrady žádostivě rozšiřovala chřípí.
Na grilování si všechno připravte předem, ať nemusíte odbíhat pro stále další chleby, kečupy a saláty. Naučte se užívat

Výběr masa: Ke grilování se hodí spíše tučnější kousky masa, příliš libové maso se rychle vysuší. Pokud prorostlejší maso nemáte v oblibě, musíte během opékání maso často otáčet a potírat nálevem s olejem. Nejvhodnější je vepřové maso – krkovice nebo ramínko, kuřecí křídla nebo stehna, jehněčí kotletky. Pokud se rozhodnete grilovat hovězí maso, musíte je na dlouho nakládat do oleje, aby zkřehlo a bylo měkké. Sušší maso je vhodné spíše do špízů, kde je obložíme kousky slaniny nebo uzeninami. Ke grilování je třeba přistupovat s láskou a péčí. Když víte, že budete opékat maso, připravte si je předem. Maso je totiž potřeba naložit. Při nakládáni masa se nechte unést vlastní fantazií. Okořeňte je směsí koření podlé své chuti nebo speciálním grilovacím kořením, přidejte česnek, chilli a další dobroty a pak maso celé ponořte do oleje, aby ani kousek nekoukal ven. Tak je nechte odležet třeba i dva dny. Pak už jen grilujte a dávejte si do nosu :-)
Nový komentář
Komentáře
Andula — #3
Ťapina: no nemam... AB... preferuju kruti
Andula: Doufám, že máš krevní skupinu 0? Jinak nemáš u masa co dělat
Já jsem masožrout jedna radost, grilování můůůůžu.
Hmm, grilování, hned bych se nechala pozvat.
Mńam, už aby bylo zase léto a grilování. Nejraději mám grilované kuřecí ...ale to grilované prasátko ve Svojanově nebylo špatné
.