Čerstvé mléko do našeho jídelníčku neodmyslitelně patří. Nejnovější lékařské výzkumy dokazují, že zvýšená konzumace mléka má pozitivní vliv na zdraví. Pití mléka je důležité jak pro ženy, tak pro muže. Nikoho nepřekvapí, že mléko obsahuje vápník, který je nejdůležitější prevencí osteoporózy. Mléčné výrobky obsahují i další minerální látky (draslík, hořčík, fosfor), důležité vitaminy a bílkoviny.
Málokdo však ví, že v mléce jsou obsaženy také stopové prvky zinku a selenu, které mají pozitivní vliv na potenci, zejména povzbuzují pohyblivost spermií a jsou prevencí zbytnění prostaty.
Pozoruhodná je i skutečnost, že mléko působí velmi příznivě na naši nervovou soustavu. „Mléčné výrobky pozitivně ovlivňují nervový systém, jelikož obsahují fosfolipidy. Tyto speciální tuky tvoří hlavní součást buněčných membrán a podílejí se na přenosu nervových vzruchů. Fosfolipidy pomáhají vyrovnávat hladinu krevních tuků, a tím zajišťují ochranu našich cév. Mléčné výrobky mají příznivý vliv na nervový systém také díky aminokyselině tryprofan. „Tato aminokyselina posiluje naši odolnost vůči depresi,“ vysvětluje odbornice ze Společnosti pro výživu, RNDr. Ludmila Oliveriusová. „V mléce se nacházejí také nukleotidy, díky nimž se snižuje nemocnost a podporuje imunita. Samozřejmě nelze opomenout vitaminy B6 a B12, které mají mimo jiné vliv na snížení ukládání cholesterolu v cévách a jejich dostatek působí preventivně proti kardiovaskulárním onemocněním“, dodává doktorka Oliveriusová.
Čerstvé mléčné produkty je možné na našem trhu koupit v obalech s charakteristickou stříškou, která umožňuje pohodlné otevření obalu bez použití nůžek. Některé jsou navíc doplněny praktickým šroubovým uzávěrem. Výhodou kartonů je dostatečná odolnost proti poškození a také jejich nízká hmotnost. Kartónové obaly rovněž chrání mléčné výrobky před působením světla, zejména před UV zářením, které může způsobovat rozkládání tuků a oxidaci vitaminů.
V obalech Pure-Pak® se prodává nejen čerstvé mléko, ale také množství zdravých čerstvých zakysaných mléčných výrobků (acidofilní a kefírová mléka, jogurtové nápoje, ochucené i neochucené zákysy, kysaná podmáslí), probiotické mléčné výrobky (např. značka Stefit) nebo syrovátkový nápoj „Frutella“.