Patříte k milovníkům těstovin? K těm, které potěší vřeténka, špagety, kolínka, fleky, mašličky…na všechny možné způsoby? Pak určitě víte, že právě těstoviny nabízejí velmi široké možnosti zpracování, při kterých může i méně zdatnější kuchař či kuchařka bez obav využívat svou fantazii. Dávno pryč jsou doby, kdy jsme si pod pojmem „těstoviny“ představili špagety s kečupem, zapékané fleky s uzeným masem či kolínka s nějakou universální hnědou omáčkou. Velkou oblibu si získaly omáčky smetanové. Ať už smetanové nebo sýrové, vždy jsou velmi chutné.
Dnes vám přinášíme dva recepty, které možná zpestří váš rodinný jídelníček. Naším tipem na smetanové omáčky jsou recepty s výtečnou Ramou Cremefine.
Mašličky se šlehačkou
Počet porcí - 4.
Doba přípravy - 30 minut.
Seznam ingrediencí:
1 balíček těstovin – mašliček
250 ml Rama Cremefine ke šlehání
50g másla
5 dkg šunky
Špetka hladké mouky
Špetka cukru
Lžička citronky
Špetka soli
Uvaříme si těstoviny dle návodu a scedíme. Na másle zpěníme šunku nakrájenou na kostičky, přidáme hladkou mouku, uděláme světlou zásmažku a zalijeme Ramou Cremefine nebo smetanu a mícháme zhruba minutu. Pokud se vám bude zdát, že omáčka hodně zhoustla, přidáme trochu mléka, ochutíme podle své chuti - špetka soli, špetka cukru a nakapat citronovou štávu a vše zamícháme. Uvařené těstoviny vložíme do připravené ochucené omáčky a pořádně zamícháme a můžeme podávat.
Bazalkové těstoviny
Počet porcí - 4
Doba přípravy – 30 minut
Seznam ingrediencí
2 lžičky másla
1 kelímek Rama Cremefine ke šlehání
2 lžičky sušené bazalky
1 lžička soli
Špetka čerstvě mletého pepře
1 - lžíce mouky
Postup přípravy:
Na roztopeném másle orestujeme mleté maso, opepříme, osolíme a zaprášíme moukou. Přilijeme trošku vody a Ramu Cremefine nebo smetanu. Přidáme bazalku a chvíli povaříme. Podáváme s těstovinami.
Více receptů najdete na www.rama-web.cz
Nový komentář
Komentáře
těstoviny mám ráda
bazalkové těstoviny
super