Desayuno – snídaně bývá jen rohlík a horká čokoláda nebo káva s mlékem. Almuerzo – svačina je již bohatší, jsou to vejce, maso, tortilly, fazole, ovoce nebo zelenina a ovocná šťáva. Comidu – jídlo pro slavnostní příležitosti může tvořit tento sled: chuťovka, polévka, suchá polévka (což je spíš zapékaný pokrm než polévka jak ji známe my), ryba, maso v tortille s fazolemi, bohatě zeleniny nebo salátu, ovocný nebo jiný dezert, a jako nápoje víno, káva, čaj nebo ovocné šťávy. V pozdním odpoledni nebo začátkem večera se podává lehká svačina – merienda a po západu slunce bohatší večeře – cena. Po celou dobu stolování jsou na stole k dispozici různé pálivé omáčky, čerstvá zelenina, i listová, jako petržel, epazote, dobromysl, zelená cibulka, zelený česnek, listy hlávkového salátu a košík nebo miska křupavých rohlíků. Nádoba, vyrobená z tykve, plná horkých tortill, je nezbytnou součástí mexické tabule. Některá jídla, například fazole, se tortillou nabírají jako lžící. Taková lžíce, protože je jedlá a dobrá, se s chutí přikusuje a hostiteli se samozřejmě nevrací. Připravená tabule musí být pestrá a hýřit barvami i tehdy, když ji připravujeme jen jako intimní překvapení pro dva.
TÉMATA:
SEZONA