
Všechny tři recepty, které vám nabízíme, obsahují rostlinný tuk Hera, který je vhodný k přípravě tepelně upravovaných pokrmů, zejména na pečení. Hera je v našich kuchyních oblíbena proto, že se s ní snadno pracuje a její kvalita zaručuje skvělý výsledek. Navíc je vyráběna podle tradiční receptury s přihlédnutím k zásadám zdravé výživy, takže nejen chutná, ale také je příznivá pro zdraví strávníků.
Jaké jsou její výhody?
- Heru lze používat okamžitě po vyjmutí z lednice, není nutno čekat až změkne.
- Hera je vláčná a nezanechává v těstě drobné kousky ztuhlého tuku.
- Hera se snadno vyšlehává do třených mas tak do krémů.
- Při použití Hery do pevných těst (linecká, křehká, slaná…) je minimální pravděpodobnost spaření těsta, které bývá zapříčiněno táním tuku při dlouhodobém mísení v teplém prostředí nebo použitím surovin s teplotou vyšší než 20°C. Spařené těsto pak ztrácí

A teď už se postavte k válu, opásejte se zástěrou a pusťte se do pečení. :-)
Vánoční hvězdy
Potřebujeme: 20 dkg Hery, 30 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru, 1 vejce, 1 sáček vanilkového cukru, citrónová kůra z jednoho citrónu, 8 dkg mandlí
Postup: Doprostřed mouky uděláme důlek, rozklepneme vejce a přidáme citrónovou kůru. Heru pokrájíme na menší kousky, přidáme k mouce, posypeme vanilkovým cukrem a cukrem. Vypracujeme hladké těsto, necháme uležet na studeném místě půl hodiny. Mezitím spaříme mandle, zbavíme je slupek a rozpůlíme. Těsto vyválíme a vypichujeme hvězdičky pomocí formiček, na každou hvězdičku dáme půlku mandle. Pečeme v předehřáté troubě (el. trouba 225°C, plyn 4. stupeň) na vymazaném plechu dozlatova.
Linecké kořeněné
Potřebujeme: 25 dkg Hery, 30 dkg hladké mouky, 15 dkg cukru, 10 dkg mletých mandlí, 2 vejce, ½ balíčku kypřícího prášku, trochu strouhaného muškátového oříšku, mletá skořice, špetka zázvoru, špetka anýzu
Postup: Do měkké Hery přimícháme mouku a ostatní ingredience. Těsto dobře vypracujeme a necháme hodinu odpočívat. Na válu vysypaném moukou vyválíme na tenko a podle libosti vykrajujeme různé tvary a pečeme na vymazaném plechu na 200°C, plyn na 3. stupeň. Hotové máčíme v různobarevných polevách a zdobíme dle fantazie.
Sněhové rohlíčky
Potřebujeme: 20 dkg Hery, 40 dkg hladké mouky, 10 dkg cukru moučka, 1 dcl mléka, 1 lžička kypřicího prášku. Na náplň: 10 dkg kaštanové pyré, 5 dkg Hery, 5 dkg žemlové strouhanky. Postup: Heru zpracujeme s cukrem, mlékem a moukou smíchanou s kypřicím práškem. Zpracujeme dohromady tak, abychom získali těsto, které lze dobře vyválet. Necháme odpočinout ¼ hodiny na studeném místě. Mezitím zpracujeme kaštanové pyré (připravíme tak, že jedlé kaštany nařízneme a uvaříme ve vodě nebo v páře, zbavíme slupek a propasírujeme, nakonec pyré osladíme dle chuti) a strouhanku spolu s Herou. Těsto vyválíme na válu vysypaném moukou do tenka, asi tak na ostří nože a pokrájíme na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku dáme kopeček kaštanového pyré a zavineme do tvaru rohlíčků. V předehřáté troubě pečeme na 200°C, plyn na 4. stupeň.
Rohlíčky zůstanou bílé i po upečení, proto je nutné kontrolovat spodní část, aby se nepřipálily. Ještě teplé je obalujeme ve vanilkovém cukru.
Nový komentář
Komentáře
Hera je moje oblíbená, na pečení.
Díky, recepty jsem vytiskla, hlavně ty rohlíčky mne lákají.