
Nyní se zdá, že nejen kořen ženšenu je výborně využitelný v léčebných procedurách, ale také jeho plody. Podle článku otištěného v červnovém vydání odborného amerického magazínu Diabetes mohou plody ženšenu výrazně snižovat obsah cukru a cholesterolu v krvi a napomáhat při snižování váhy. Prozatímní pokusy na obézních laboratorních myších prý výzkumníky z chicagské univerzity natolik překvapily svými průkaznými výsledky, že předpokládají do budoucna velký rozmach v tomto směru i na poli humánní medicíny.
Vědci aplikovali výtažek z plodů ženšenu do krve skupiny myší s nadváhou a cukrovkou. Po 12 dnech ztratily myši 10 – 15 procent své tělesné váhy a obsah cukru v jejich krvi poklesl na normální hladinu. Navíc tyto myši jedly v té době méně a zvýšily svoji aktivitu dokonce o 35%. Jakmile přestaly myši injekce dostávat, postupně se navrátily k původnímu stavu a původní váze…
Odborníci na potravinové doplňky prý nejsou těmito výsledky tak moc překvapeni, protože i kořen ženšenu má prokazatelné, ačkoliv ne tak přesvědčivé, účinky na snižování krve v cukru. K využití plodů ženšenu však dosud nikdo v praxi nepřikročil, tak uvidíme, zda a kdy se zázračného „hubnoucího“ lektvaru dočkáme…
Nový komentář
Komentáře
ženšen je dobrý skoro na všechno, jak to vypadá.
Hm, uvidíme, kdy se případný výrobek dostane na trh ... co pak jen bude s těmi zázračnými koktejly na hubnutí??
Aja: to staci proplesknout
Mě když se sníží hladina cukru v krvi, tak omdlívám...