
Například my ženy, které nebydlíme v mořských, ale pouze v zplodinami zamořených oblastech, máme zpravidla nedostatek jodu, jenž mívá za následek problémy se štítnou žlázou (tolik typické pro obyvatelky centrální Evropy).
Ale to ještě není o rybách všechno. Minulý týden zveřejnil časopis Americké lékařské asociace výsledky čtrnáctiletého výzkumu, které prokazují souvislost konzumace rybího masa a snížení rizika srdečního infarktu u žen!
Podle těchto nejnovějších informací byste měly mít rybu na talíři minimálně čtyřikrát týdně, pokud chcete o 48% snížit riziko, že vás potká srdeční infarkt. Nejvhodnějšími rybkami pro vaše srdce jsou prý z tohoto hlediska tmavší ryby jako makrela, losos nebo sardinky. Výsledky studie se opírají o čtrnáctileté pozorování téměř 80 000 žen, jež měly ve „startovním“ roce od 34 do 59 let.
Další výzkum zveřejněný nedávno v USA, se zabývá rybím masem zase z jiného úhlu. Podle něj by těhotné ženy nebo ty, které hodlají otěhotnět, neměly pro jistotu vůbec konzumovat některé druhy rybího masa (např. žraloka nebo mečouna), které údajně obsahují velké množství rtuti, jež by mohla ohrozit správný vývoj mozku očekávaného děťátka.
Nový komentář
Komentáře
ja rybu muzu ale zbytek rodiny ne
Ryby mám moc ráda, ale
nadává, že je dělám furt
Dám si doma filé ...