Vyznáváte-li zdravý životní styl, doporučujeme k želírování vyzkoušet třtinový želírovací cukr. Není rafinovaný, obsahuje více zdraví prospěšných látek, než cukr bílý a navíc si zachová svou mírně karamelovou chuť. V nabídce Labety je také BIO želírovací cukr, který neobsahuje žádné konzervanty, pouze BIO cukr a pektiny.
NÁŠ TIP:
Inspiraci pro domácí želírování najdete na www.labeta.cz/recepty
Hruškový džem se zázvorem a medem
Postup: Očištěné hrušky bez jadřinců pokrájíme na čtvrtiny, rozvaříme, scedíme a rozmixujeme. Přidáme med, zázvor, citronovou šťávu a Želírovací cukr 2:1 Labeta. Směs dobře promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Dochucovací suroviny jako je zázvor nebo citronová šťáva používejte a upravujte dle své chuti a nebojte se během vaření experimentovat s jejich množstvím.
Tip: Do méně sladkých hrušek doporučujeme použít Želírovací cukr 2:1 Labeta, máte-li však hrušky hodně zralé a sladké, bude se lépe hodit Želírovací cukr 4:1.
Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta: www.labeta.cz.
Labeta - tradiční český výrobce z Polabí
Labeta je tu pro všechny, kteří poctivě zpracovávají ovoce do džemů, marmelád, želé a ovocných šťáv. Také pro ty, kteří potřebují mít raz dva navařeno. Labeta je již 25 let synonymem tradičního českého zavařování, pečení a vaření ve výtečné kvalitě. Labeta je vaše jistota v kuchyni – usnadňuje práci a šetří čas. Labeta, raz dva navařeno.
Nový komentář
Komentáře
Ještě chvilku to potrvá než se pustíme do dobrot
Džemy vyrábím každý rok, Labetu znám.
Bezva výrobky.
Želírovací cukry používám, ale "Třtinový želírovací cukr" jsem ještě neměla. Určitě ho letos vyzkouším - hlavně aby se něco urodilo!
Určitě ji letos vyzkouším.
Myslím, že ještě chvilku počkáme než se nám něco urodí.