DSC_1304.jpg (129 KB)

Foto: Alena Kolaříková

U chřestu je velice důležité, aby se vám do kuchyně dostal čerstvý. Jedině tak chutná nejlépe a má ty nejlepší vlastnosti. 

Chřest s parmskou šunkou 

  • 600 g zeleného chřestu
  • 100 g parmské šunky 
  • 150 g sýra Gran Moravia
  • čerstvě mletý černý pepř

Ze zeleného chřestu odkrojte malé kousky na konci. Každý chřest zabalte do parmské šunky. Naskládejte do zapékací misky, jeden chřest vedle druhého. Zasypejte vrstvou nastrouhaného sýra.

Dejte do trouby vyhřáté na 200 °C a zapečte, dokud se sýr nerozpustí a nezačne se zbarvovat dozlatova. Troubu zapněte na funkci horký vzduch nebo klidně gril. 

IMG_20210515_141541.jpg (147 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Brambory s chřestem na grilu

  • 500 g zeleného chřestu
  • přibližně 400-600 kg vařených brambor
  • 150 g sýra Gran Moravia
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Tento recept je výborný, pokud máte pánev na gril. Spotřebujete třeba zbylé brambory z minulého dne nebo z oběda. Brambory a chřest nakrájený na kousky dejte do pánve. Zakápněte olivovým olejem. Opékejte na grilu, dokud nebudou brambory křupavé. Zasypejte nastrouhaným sýrem a ještě chvíli grilujte, dokud se sýr nerozpustí.

Dobrou chuť přeje Elly.

Chřest opečený v anglické slanině

chrest1.jpg (131 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Chřest zapečený s rybou

chrest2.jpg (78 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Chřestové risotto s mořskými plody

chrest3.jpg (275 KB)

Foto: Alena Kolaříková

Reklama