Rozhodli jste se, že budete jíst opravdu zdravě? Co může být zdravějšího než kombinace zeleniny, česneku a olivového oleje! Doporučujeme nejen jako výbornou večeři, ale i jako variantu různých mas na grilovací párty. Pokud jste ještě nezkusili grilovanou zeleninu, určitě budete příjemně překvapeni.

Příprava trvá asi 20 minut. Recept je pro 2 osoby.

Tento recept a další najdete na www.namasle.cz/recepty-kuchare/madeta/1

Zeleninový špíz

namasle

Ingredience

  • 3 menší cukety
  • 1 červená a 1 žlutá paprika
  • 2 cibule
  • 8 malých rajčat
  • NA MARINÁDU
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce jemného octa nebo citronové šťávy
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu nebo bazalky
  • mletý pepř
  • sůl

Postup přípravy:

  • Cukety nakrájíme na plátky asi 1 cm silné, očištěné papriky na kousky a cibule na měsíčky. Všechny suroviny střídavě napichujeme na kovové jehly nebo špejle a dáme do mělké mísy.
  • Z jemně nasekaného česneku a dalších přísad smícháme marinádu a nalijeme ji na zeleninu. Necháme asi hodinu marinovat.
  • Poté špízy osušíme a grilujeme z každé strany, celkem asi 10 minut. Během grilování potíráme zbylou marinádou.

Za redakci Vám přejeme dobrou chuť!

Reklama