Foto: Probio

Suroviny:

  • 100 g mrkve 
  • 70 g jarní cibulky 
  • 70 g pórku
  • 40 g řapíkatého celeru 
  • 40 g petržele 
  • hrst čerstvého špenátu
  • hrst mladých jarních kopřiv
  • čerstvý tymián
  • 2 lžíce oleje olivového Biolinie
  • hrst petrželky
  • cca 800 ml vody
  • 200 g brambor
  • pepř, sůl, libeček
  • 80 g červené pšenice bio PROBIO
  • 100 celozrnného pečiva

Červenou pšenici uvaříme pod pokličkou v mírně osolené vodě doměkka. Slijeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Očištěnou mrkev, řapíkatý celer a petržel nakrájíme na plátky. Na oleji zpěníme pórek a jarní cibulku, nakrájenou na kolečka, přidáme zeleninu a osmahneme. Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a vaříme do poloměkka. 

Poté přidáme na kostičky nakrájené brambory a vaříme téměř doměkka. Ke konci varu přidáme červenou pšenici, nasekaný čerstvý špenát, kopřivy a čerstvý tymián. 

Dochutíme mořskou solí, libečkem a petrželkou. K polévce podáváme krutonky z celozrnného pečiva.

Máme pro vás i další recepty:

Tomatová polévka s těstovinami

Bramborovo-cizrnový krém s pažitkovým olejem

Reklama