polevka

Suroviny

200 g bílého zelí
100 g mrkve
100 g celeru
100 g petržele
100 g pórku
100 g rajčat
250 g vepřového masa
100 g těstovin
3 stroužky česneku
zelená petrželová nať
sůl a pepř
50 g strouhaného eidamu
olej
1 kostka masoxu

Postup

Očištěnou zeleninu nakrájíme na malé kousky. Rozehřejeme si v nerezovém hrnci olej, na který vsypeme zeleninu a na kostičky nakrájené maso. Osmahneme a přilijeme trochu vody. Dusíme asi 15 minut.
Přidáme těstoviny, osolíme a ochutíme čerstvě namletým pepřem a česnekem.
Vaříme dalších 10 minut.
Na talíři posypeme nasekanou zelenou petrželkou a nastrouhaným sýrem.

Dobrou chuť přeje Mirka.

TÉMATA:
PŘEDKRMY