Chcete každý den připravit rodině teplou večeři, ale schází vám inspirace a času také nemáte nazbyt? Máme pro vás tipy na jednoduché a chutné recepty, kterými potěšíte každého člena vaší rodiny! Dnes zkuste zeleninu v krustě s jogurtovým dipem.
Ingredience:
Zelenina podle chuti (mrkev, celer, cuketa, brokolice, květák), 1 kg strouhanky, 300 g hladké mouky, 3 ks vajec, 1 dl mléka, 1 svazek jarní cibulky, 2 stroužky česneku, olej na smažení (olej podle potřeby), šťáva z půlky citronu, drcený nebo mletý pepř (špetka), 1 lžíce MAGGI Vegga s kuřecí příchutí
Postup:
Mrkev nakrájíme na 0,5 cm široké plátky, celer a cuketu na 1cm plátky, růžičky brokolice nebo květáku povaříme asi 5 minut v horké osolené vodě, cedníkem vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Osušíme čistou kuchyňskou utěrkou.
Do tří misek připravíme: 1. mouku, 2. vejce rozmíchané s mlékem, 3. strouhanku smíchanou s MAGGI Veggou. Zeleninu nejdříve obalíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance. Jednotlivé kousky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Hotovou zeleninu položíme na kuchyňský ubrousek, aby se zbavila přebytečného tuku. Dip připravíme smícháním jogurtu, nadrobno nakrájené jarní cibulky s česnekem a dochutíme citronovou šťávou.
Více na www.maggi.cz
Nový komentář
Komentáře
Tak z toho tak akorát květák a brokolici.
Tak maso je maso
marde — #18 omlouvám se, nemám čím fotit, ale je to opravdu pěkné i na řezu. Myslila jsem, že když tam nebude máslový krém - nebo pomazánkové máslo - nebo kysaná smetana, nebude to dobré. S pudinkem jsem to nezkusila. A vyplatilo se! Určitě by to šlo i s dětskými piškoty, prostě nepečený řez.
Mňam,zeleninu mám ráda!!
moc hezky to vypadá, ale nechtělo by se mi obalovat se s tím...
gerda — #17 No to je nápad, mám na něj chutě,jenže leje a na nákup se mi ale vůbec nechce
gerda — #17
To by chtělo fotku
ekleinovka — #16 já si udělala prokládané řezy z toho, co bylo doma - zbytky. Z načatého mléka jsem uvařila pudink, nasypala tam od oka kokos a přidala kousek másla. Smíchala to s balíčkem tvarohu a využila nesnězené sušenky bebe. Do chlebíčkové formy vyložené potravinovou folií jsem prostřídala sušenky-krém-sušenky...navrch patří sušenky. Vrch jsem polila malinovým sirupem. Od rána se to dobře proleželo, na talířku to pokrájené vypadá dobře a nahoru jsem dala kolečka banánu (může být cokoliv). Taky jsem to mohla při skládání pokropit černou kávou (sušenky) a rumem....sama jsem překvapená, jak mám z ničeho docela dobrý moučník. Politý čokoládou se šlehačkou by se mohl bez uzardění podat i návštěvě.
gerda — #11 Já bych si dala s ovocem
babaz — #9 rychlovka a unverzální
to zní dobře :)
amarouny
margot — #7 myslím, že k tomu spějeme mílovými kroky
babaz — #9 jo, to vypadá na dobré univerzální těsto, klidně i na plech a poklást ovocem...hrnková buchta nezklame nikdy.
Tak toto jídlo já nemusím.
2 sklenky polohrubé mouky,1 sklenka cukru,1sklenka mléka
1/2sklenky oleje,3vejce,1vanilkový cukr,1dkg prášek do pečiva.
Postup: rozmíchat všechny suroviny šlehačem. Do vymazané a vysypané formy dát těsto. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba půl hodiny do růžova.
Dobrou chuť všem doporučuji vyzkoušet
tak to bych i ochutnala, mám moc ráda zeleninu (kromě cibule)
gerda — #6 tak to můžem žrát rovnou maso v prášku, zeleninu v prášku a posypat si to sunarem - až se nám bude od pusy prášit. strava kosmonautů hadr
margot — #5 no přece aby tam bylo aspoň nějaké maso!