Suroviny
400–500 g zelených fazolových lusků
400–500 g cherry rajčat
1 svazek jarní cibulky i se zelenou natí
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
trochu extra virgin olivového oleje
čerstvá bazalka
Postup
Nejdříve si připravíme zeleninu. Když seženete čerstvé zelené fazolové lusky, bude to určitě lepší. Pokud ne, mražené necháme nejdříve rozmrznout. Povaříme v osolené vodě, asi 4 až 5 minut.
Cherry rajčata omyjeme a překrájíme na poloviny. Pokud seženete červené i žluté, kupte obojí. Salát potom bude veselejší.
Připravenou zeleninu smícháme ve větší misce a připravíme zálivku.
Cibuli nasekáme najemno a v misce smícháme se solí, pepřem a octem. Postupně zašleháváme olivový olej. Ocet, sůl i pepř přidáváme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme nasekanou bazalku.
Touto zálivkou přelijeme zeleninu až těsně před podáváním.
Dobrou chuť přeje elly.
Nový komentář
Komentáře
fazolky budeme mít zítra k obědu, ale na smetaně
Dělám fazolky na smetaně, ty máme rádi.
Lukáš Čejka — #7 není zač. Informace o dobrých věcech si člověk nesmí syslit pro sebe
mio — #6 kouknu se po ni, dik za radu
Lukáš Čejka — #5 tahle značka má fakt dobrý i různý zeleniny do Číny atd
mio — #3 elly — #4 priznavam, ze znacku neznam, neb vyber provadime zpusobem - co je nejbliz k me ruce, to jde do kosiku priste se zkusim podivat, jestli nemaj ten Findus
mio — #3 Lukáš Čejka — #2 nad čerstvé určitě není, ale je to jak píše mio. Když se koupí dražší, tak jsou dobré.
Lukáš Čejka — #2 Ty dražší - kupuju Findus - chutnají i vypadají dobře. Rozdíl mezi těmito a jinými levnějších značek je markantní Ovšem nad čerstvé není
fazolky mam rad, jen ty zmrazene po rozmrazeni nakonec vzdycky vypadaj jak kdyz uz je nekdo jednou pouzil