zelené fazolky s rajčaty

Suroviny

400–500 g zelených fazolových lusků
400–500 g cherry rajčat
1 svazek jarní cibulky i se zelenou natí
2 lžíce červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
trochu extra virgin olivového oleje
čerstvá bazalka

Postup

Nejdříve si připravíme zeleninu. Když seženete čerstvé zelené fazolové lusky, bude to určitě lepší. Pokud ne, mražené necháme nejdříve rozmrznout. Povaříme v osolené vodě, asi 4 až 5 minut.
Cherry rajčata omyjeme a překrájíme na poloviny. Pokud seženete červené i žluté, kupte obojí. Salát potom bude veselejší.
Připravenou zeleninu smícháme ve větší misce a připravíme zálivku.
Cibuli nasekáme najemno a v misce smícháme se solí, pepřem a octem. Postupně zašleháváme olivový olej. Ocet, sůl i pepř přidáváme podle vlastní chuti. Nakonec přidáme nasekanou bazalku.
Touto zálivkou přelijeme zeleninu až těsně před podáváním.

Dobrou chuť přeje elly.