Prakticky ze všech médií se na nás dnes valí zaručené informace, jak správně hubnout, jak si správně sestavit svůj jídelníček, jak často a kdy jíst. Nejrůznější varianty diet na nás koukají ze všech hlavních stránek časopisů s hesly: Zhubněte 6 kilo za 14 dní. Většina z nás už díky přemíře informací tuší, jak bychom měli sami jídelníček upravit - že nejlepší cestou je jíst 5x denně v menších porcích, kdy výdej energie převažuje nad příjmem.

Daleko větší problém ale pak bývá, kde najít čas si každý den sestavit ten správný jídelníček, který by měl vhodné složení a určitou energetickou hodnotu. Když si ještě představíme, že bychom si tato jídla měli připravovat každý den a nosit s sebou do práce, je původně stanovený cíl v nedohlednu, a tak vydržet tento režim například dva měsíce a dosáhnout kýženého efektu se často po pár dnech či týdnech stává iluzí.

Pro všechny, kteří nemají dost času na každodenní pečlivou přípravu jídel, nebo ani neví, jak má takový správný jídelníček na celý den vypadat, je na našem trhu již druhým rokem unikátní systém zdravého stravování NutriCare, který Vám pomůže dosáhnout redukce váhy a lepší kondice díky zdravým a nutričně vyváženým jídlům, nebo prostě jen ušetřit čas.

 

Jednotlivé jídelníčky jsou sestaveny ve spolupráci s předními dietology a program je rozložen do několika různých typů podle potřeb klientů. Každý den, ve vámi určený čas a na vámi určenou adresu, je dodán celodenní jídelníček s nutričně vyváženou a velmi chutnou stravou. Jídlo je zcela čerstvé, připravené večer a v noci předchozího dne, bez jakýchkoliv konzervantů.

 

Tento nápad se zrodil v hlavě pana Jaroslava Vavřiny, který jako první přišel na náš trh s tímto konceptem. My jsme se rozhodli za ním vydat a položit mu několik otázek, které nás v souvislosti s tímto zajímavým stravovacím systémem napadly.

 

Jaká je vaše původní profese?

 

Úplně původní profese, kterou jsem i vystudoval, byla učitel. Ale už po pár měsících jsem utekl, v té době, k úplně novému oboru, reklamě. V agentuře jsem strávil 15 let.

 

Dietami se převážně zabývají ženy, kdy a proč se vám v hlavě zrodila myšlenka udělat u nás takovýto stravovací dietní systém?

 

Dietami se zabývají muži úplně stejně jako ženy, jen u nich nepatří mezi top tři konverzační témata jako u žen. Přece jen fotbal, práce a ženy jsou věci, o kterých se tolik nestydíme mluvit. Důkazem toho je, že systémem NutriCare se muži stravují ze 40 %.

 

Ale k odpovědi na otázku, kde se ta prvotní myšlenka zrodila. Byla to šťastná kombinace několika náhodných impulzů. Nářků mé krásné manželky, že po druhém miminku ne a ne zhubnout, volné kapacity kuchyně v restauraci, které jsem zrovna pomáhal s novým konceptem, a článku o americké firmě, která distribuuje instantní dietní potraviny po celé USA. A tyto tři základní body vedly k nápadu dodávat „pečené holuby až do úst“, ale v dietním balení.

 

Jak daleká cesta byla od nápadu k realizaci?

 

Od nápadu k první zavážce klientů to trvalo pouhých 7 měsíců. V tomto období jsme pracovali na webových stránkách a informačním systému, který za nimi funguje a umožňuje klientům jednoduše provádět změny v jejich programech, a nám na tyto změny pružně reagovat. Zároveň paní doktorka Kunová pracovala na prvních 30 dnech jídelníčků a naši kuchaři „pilovali jejich chuť a vzhled.

 

Jak se váš koncept postupem času rozvíjel? Jaká byla vaše původní představa?

 

Koncept má pro nás až nečekanou dynamiku rozvoje a většina novinek vychází z potřeb a požadavků našich klientů. Základní systém jsme rozšířili o dalších 40 dní jídelníčku. To znamená, že stálý klient dnes až po 70 dnech dostane stejnou skladbu denního menu, jako když začínal. Přidali jsme k základní řadě slim - na hubnutí, řady Active, Mama a Fresh. Před prázdninami jsme spustili levnější verzi programu Basic a systém rozvozu obědů a firemního cateringu Lunch time.

Další rozvojovou oblastí je řada vlastních výživových doplňků NutriCare Suplement. V lékárnách je dnes možné zakoupit naše L-Carnitiny a brzy přibude i kloubní výživa. Ve výrobě je naše nová kolekce fitness oblečení, kterou představíme před Vánocemi a v lednu vyjde Velká kniha nejen o hubnutí. Připravujeme ji společně s vydavatelstvím Výběr Reader's Digest.

 

Narazil jste na nějaké nepřekonatelné překážky, ať už se to týká legislativy, postoje lidí, reakcí na vaše služby apod.?

 

Hlavní překážkou, kterou nemůžeme a kvůli zachování nejvyšší kvality ani nechceme překonat, je omezená trvanlivost. Naše produkty jsou připravovány v noci a distribuovány ráno. Nepřidáváme žádné konzervanty ani jiná „vylepšovadla“, proto máme jednodenní trvanlivost. To nás na druhé straně omezuje v rozsahu distribuce, a z toho důvodu zatím působíme jen v Praze, kde máme jistotu, že jsme schopni zajistit čerstvou distribuci. Zároveň to byl i důvod, proč jsme po pilotním projektu zatím pozastavili výrobu vlastní řady sendvičů.

 

Překvapilo vás něco, co jste původně, když jste tuto myšlenku začal realizovat, neočekával?

 

Osobně mě nejvíce překvapila míra funkčnosti systému. Hned od začátku jsme se komunikačně chtěli vymezit proti zázračným přípravkům, po kterých zaručeně zhubnete. Proto mě překvapila 94% úspěšnost dosažení cílů našich klientů. Je to samozřejmě dáno odborností našich spolupracovníků dietologů, kteří za systémem stojí, ale na druhé straně si to vysvětluji i přístupem lidí, kteří když už se rozhodnou do systému investovat, tak ho skutečně dodržují.

 

Máte představu, kolik lidí již využilo vaše služby, a zda dosáhli touženého úspěchu?

 

Klientů, kteří se stravovali Systémem NutriCare více než měsíc, bylo cca 1000. Z nich několik stovek pod pohledem dietologů, a u nich je úspěšnost zmíněných 94 %.

 

Vrací se k vám klienti, nebo jim dieta pomohla již natrvalo změnit svůj životní styl a jídelníček?

 

Zhruba 70% klientů se vrací.  Z mé osobní zkušenosti pro to mám následující vysvětlení. Díky NutriCare se po určitou dobu stravujete správně, ve správné kalorické hodnotě, pravidelně 5x denně, s vyváženou skladbou živin. Už po pár dnech, kdy můžete mít pocit hladu, se vám to stane přirozeným. Tím získáváte pocit, že se Vaše návyky už změnily a zvládnete to i sami. Pak ale přichází realita všedního dne a po pár dnech či týdnech, kdy se dokážeme ještě držet, dochází z nedostatku času, kvůli stresům v práci nebo i pohodlnosti, k vynechávání jídel, návštěvám fast foodu, uzobávání dobrot a k jiným „prohřeškům“, Na rozdíl od pilulky, koktejlu nebo jiného zaručeného zázraku, u kterého se dá jednoduše říci, že nefungoval, a proto jde váha opět nahoru, je vidět jasný rozdíl mezi stravováním s a bez NutriCare. A to může být jeden z důvodů, proč se nám klienti vrací, aby se znovu dostali do správných kolejí.

 

Mohl byste nám stručně popsat, jak probíhá celá organizace od přípravy až po dodání pokrmu k zákazníkovi?

 

Úplně stručně to nejde, tak alespoň v bodech

1.   Klient se zaregistruje na našich stránkách

2.   Objedná se přes elektronický kalendář k dietologovi

3.   Ten s ním probere jeho potřeby a na našem webu vyplní anamnestický dotazník, kde mu vybere nejvhodnější řadu a výši denní kalorické hodnoty. Potraviny, na které má klient alergii nebo ke kterým má averzi, jsou z jeho jídelníčku vyloučeny.

4.   Klient na webu NutriCare podepíše smlouvu a vyplní dny, místa a časy, kdy chce jídlo dostávat (může mít každý den jinou adresu a čas a program může i přerušovat, změny je třeba dělat do 15.00 dne předcházejícího dodávce)

5.   Klient zaplatí program na náš účet

6.   Informace o jídelníčku se přenáší do výroby (kuchyně)

7.   Informace o místech a časech rozvozů ke kurýrní společnosti Fast Arrows

8.   A pak už jen v první určený den a čas očekává kurýra s taškou, ve které má pět jídel na daný den

 

Kde se vaše jídlo připravuje?

První rok jsme využívali kapacitu kuchyně restaurace v Holešovicích a nyní již rok připravujeme naše produkty ve specializované výrobně na Žižkově, postavené na míru NutriCare. Výrobu vede šéfkuchař Jan Kopecký, který postavil kolem sebe tým zkušených a zapálených kuchařů

 

V čem je váš koncept výjimečný?

 

Výjimečný je svým odborným základem (nízký glykemický index), flexibilitou a orientací na individuální potřeby klienta a především tím, že pracujeme pouze s čerstvými a prvotřídními surovinami.

 

Jaká byla prvotní reakce dietologů zpočátku spolupráce a jak jste si mezi dietology vybral ty, kteří s vámi spolupracují?

 

Reakce byla od samého začátku velmi pozitivní. Nesla se v duchu „to je přesně produkt, který na trhu chybí“, ale díky jeho složitosti chápeme, proč ho ještě nikdo neudělal.

 

Jaké máte plány s NutriCare do budoucna?

Velké. Chceme, aby značka NutriCare byla lídrem nejen v oblasti zdravého stravování, ale i v tom, co nazýváme Fresh Life. Tedy způsobu života, který je o zdravém jídle, cvičení, aktivním způsobu trávení volného času, předcházení stresu, ale zároveň ne o strádání nebo fanatickém dodržování právě populárních zaručených pravidel.

 

A protože se nám tento stravovací program moc líbí, domluvili jsme se s panem Vavřinou, že ho otestujeme na některé z našich čtenářek. 

Těšte se tedy v nejbližší době na soutěž, v níž jedna z vás vyhraje měsíční stravování od společnosti NutriCare, zároveň návštěvu dietoložky, která čtenářce poradí, jaký program by si měla vybrat a co vše dodržovat, a zároveň vyhraje i sportovní aktivity ve studiu Holmes Place. 

Více informací o NutriCare naleznete na www.nutricare.cz

TÉMATA:
ZDRAVÍ